Διεθνής βράβευση για το Κτήμα Γεροβασιλείου

Και μια ευχάριστη είδηση για να κλείσουμε την εβδομάδα όμορφα: Το Κτήμα Γεροβασιλείου, λοιπόν, βραβεύτηκε ως "Οινοποιείο της Χρονιάς" για το 2009 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας (CEUCO).

Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι η βράβευση αυτή δεν ήρθε μετά από συνειδητή προσπάθεια από την πλευρά του Κτήματος - αντιθέτως, όπως μου έλεγε ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου προχτές στα ΒορΟινά, το Συμβούλιο επέλεξε το Κτήμα Γεροβασιλείου ανάμεσα στα πολλά Ευρωπαϊκά οινοποιεία που παρακολουθεί σε σταθερή βάση, και του κοινοποίησε την απόφασή του λίγο πριν την τελετή απονομής του βραβείου. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του 7ου Κονγκρέσου του CEUCO, που έλαβε χώρα τον περασμένο Νοέμβριο στο Santiago de Compostela, στην Ισπανία.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας απαρτίζεται από τις κατά τόπους αδελφότητες στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Εσθονία και την Ουγγαρία. Το 7ο Κονγκρέσο του CEUCO, στο οποίο έλαβαν μέρος 550 σύνεδροι από όλες τις χώρες-μέλη, ήταν αφιερωμένο στον συνδυασμό κρασιού και θαλασσινών γεύσεων στις παραδοσιακές κουζίνες της Ευρώπης, καθώς και στα βιολογικά τρόφιμα και την υγιεινή διατροφή. Το επόμενο Κονγκρέσο του Συμβουλίου θα λάβει χώρα στο Bordeaux της Γαλλίας.

Συγχαρητήρια στο Κτήμα Γεροβασιλείου για μία ακόμα διεθνή διάκριση που έρχεται να προστεθεί στο ήδη βαρυφορτωμένο παλμαρέ του!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v