Από κρασί... κορμάρα! (Αλλά για καλό σκοπό)

Είναι πολύ λογικό - και πολύ ωραίο, κατά τη γνώμη μου - το κρασί, που μας χαρίζει τόσο όμορφες στιγμές με ανθρώπους που αγαπάμε, να γίνεται και "όχημα" φιλανθρωπίας.

Το λέω αυτό με αφορμή μία πρωτοβουλία του διακεκριμένου Καναδού φωτογράφου Steven Elphick και των γυναικών του κρασιού της επαρχίας του Οντάριο, που έκαναν μία καλλιτεχνική αποκαλυπτική φωτογράφηση σε οινικό concept για φιλανθρωπικό σκοπό. Το ημερολόγιο Women & Wine κυκλοφόρησε πριν τις Γιορτές τόσο στον Καναδά, όσο και σε όλο τον κόσμο με πωλήσεις από το Internet, και έγινε ανάρπαστο. Τα δε έσοδα από τις πωλήσεις διατέθηκαν στην διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση Grapes for Humanity, η οποία οργανώνει εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες, δοκιμές, και πολλά άλλα οινικά happenings, με τα έσοδα από τις οποίες στηρίζει το ανθρωπιστικό της έργο σε μη προνομιούχες περιοχές σε όλο τον πλανήτη.

Οι οινόφιλοι της Αθήνας (και όχι μόνο) αποδεδειγμένα λατρεύουν τις καλοστημένες και πρωτότυπες οινικές εκδηλώσεις. Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι η αξιοποίηση αυτού του όμορφου ρεύματος για καλό σκοπό είναι ό,τι πιο ευγενές, και βάζω διάφορα με το μυαλό μου... Σπεύδω βέβαια να σας καθησυχάσω, διαβεβαιώνοντάς σας ότι δεν σκοπεύω να κάνω ο ίδιος κάποια αποκαλυπτική φωτογράφηση ή κάτι παρεμφερές. Προφανώς κάτι σε εκδήλωση ή δημοπρασία σκέφτομαι, αλλά θα σας ενημερώσω όταν έρθει η ώρα...

Εσείς εν τω μεταξύ μπορείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω για αυτήν αλλά και τις πολλές άλλες δραστηριότητες της οργάνωσης Grapes for Humanity από την ιστοσελίδα της που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.grapesforhumanity.com.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v