Τα φετινά ΒορΟινά δεν χάνονται!...

Αν είχατε οποιαδήποτε επαγγελματική ή κοινωνική υποχρέωση για την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, προτείνω να την ακυρώσετε. Κι αυτό γιατί όντως κανείς οινόφιλος δεν πρέπει να χάσει τα φετινά ΒορΟινά (όχι ότι τα είχαμε χάσει τις προηγούμενες χρονιές δηλαδή, αλλά που λέει ο λόγος...).

Βάλτε λοιπόν την ημερομηνία στην ατζέντα σας από τώρα, και ραντεβού στα stands των οινοπαραγωγών της Βορείου Ελλάδος, για να δοκιμάσουμε τις γνωστές αλλά και τις καινούριες οινικές τους δημιουργίες, καθώς και πολλά ενδιαφέροντα αποστάγματα. Οι πληροφορίες μου μάλιστα λένε ότι φέτος οι παραγωγοί που θα συμμετάσχουν θα είναι περισσότεροι από ποτέ, οπότε το ενδιαφέρον είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Τα τυπικά τώρα: Η έκθεση «ΒορΟινά 2010», η ετήσια οινική εκδήλωση της Ένωσης Οινοπαραγωγών της Βορείου Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε) θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στο Σύνταγμα. Οι ώρες λειτουργίας της εκδήλωσης είναι 12.00-18.00 για τους επαγγελματίες και 18.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό. Η τιμή εισόδου είναι €5.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα κατά πόσο στην εκδήλωση του Ιανουαρίου θα υπάρχει το περίφημο "Ροζέ Περίπτερο", που είχε τόσο μεγάλη επιτυχία στα ΒορΟινά που έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη. Έχω ένα φόβο ότι αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό λόγω του περιορισμένου χώρου. Όπως και να έχει το πράγμα, πάντως, σίγουρα θα δοκιμάσουμε πολλά και ωραία ροζέ κρασιά (και) στα φετινά ΒορΟινά, καθώς οι Βορειοελλαδίτες οινοποιοί είναι δεδηλωμένοι οπαδοί της συγκεκριμένης κατηγορίας και πάντα μας φέρνουν στα ΒορΟινά εξαιρετικά δείγματα των ροζέ κρασιών τους.

Και μία λεπτομέρεια που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στα φετινά ΒορΟινά πρόκειται να βραβευθούν προσωπικότητες του ιατρικού χώρου για την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων του κρασιού στην υγεία.

Άντε στην υγειά μας λοιπόν!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v