The house always wins

Η ημι-κατάργηση του μέτρου Σουφλιά για την απόσυρση ήταν ιδιοφυής. Καταργήσαμε το σημείο που έλεγε ότι δίνουμε λεφτά, και κρατήσαμε το άλλο, αυτό που παίρνουμε. Σαν να αλλάζεις τους κανόνες του παιχνιδιού, για να κερδίζεις πάντα. Κι οι συμπαίκτες σου να το δέχονται.
Όσοι από εσάς δεν έχετε αγοράσει αυτοκίνητο τα τελευταία δύο χρόνια θα προσέξατε τις άγιες τούτες μέρες τη νέα παγκόσμια πρωτοτυπία του ελληνικού κράτους. Τα πράσινα τέλη. Ήτοι, την αύξηση της τάξεως των 50-100 ευρώ που κληθήκαμε να πληρώσουμε στα τέλη κυκλοφορίας όσοι δεν αλλάζουμε αυτοκίνητο κάθε χρόνο.

Γιατί; Γιατί μολύνουμε το περιβάλλον. Και; Και, ως γνωστόν, όποιος πληρώνει 50 ευρώ παραπάνω εξιλεώνεται από τις τύψεις του για τη μόλυνση με την οποία επιβαρύνει το περιβάλλον.

Και ως γνωστότερο αυτά τα 50 ευρώ που δώσαμε οι κατάπτυστοι ρυπαντές του περιβάλλοντος θα διατεθούν αποκλειστικά για σκοπούς περιβαλλοντικούς: για τη μελέτη και κατασκευή των νέων μονάδων καθαρισμού του αέρα που αναπνέουμε, τις οποίες το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής –ναι, αυτό που παλιά λέγαμε ΥΠΕΧΩΔΕ, για να μην μπερδεύεστε– προτίθεται να εγκαταστήσει σε κάθε μεγάλη ελληνική πόλη.

Κάπως έτσι θα εξηγείται, θέλω να πιστεύω. Το δικό μου πτωχό μυαλό θα είναι που δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί από το μέτρο του Σουφλιά κρατήσαμε τη χρηματοδότηση της απόσυρσης, αλλά καταργήσαμε την ίδια την απόσυρση.

Αφού πληρώνουμε, κάτι θα χρηματοδοτούμε. Απλώς μας το φυλάνε για μεθεόρτια έκπληξη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v