Ο Κυπριακός αμπελώνας για μια μέρα στην Αθήνα

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση "Meet the Wines of Cyprus", που έγινε (για πρώτη φορά) στην Αθήνα χθες, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Το Κυπριακό κρασί έχει δυνατότητες και λαμπρό μέλλον μπροστά του, απλά χρειάζεται την απαραίτητη εξωστρέφεια για να γίνει πιο γνωστό στις εκτός Κύπρου αγορές - και η Ελληνική είναι ο αυτονόητος πρώτος σταθμός.

Πολλοί και καλοί ήταν οι παραγωγοί που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, η οποία έγινε υπό την έμπειρη αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού Κέντρου Αθηνών της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΣΑΠ) της Κύπρου. Η πληροφορίες μου λένε ότι αυτή η εκδήλωση-επίσκεψη των Κυπριακών κρασιών στην Ελλάδα θα θεσμοθετηθεί και θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Δεν κρύβω το γεγονός ότι είμαι φαν του Κυπριακού κρασιού και πιστεύω σε αυτό. Έχω δε να σας πω με χαρά ότι σύντομα θα βρίσκουμε τα κρασιά ορισμένων πολύ καλών Κυπριακών οινοποιείων και στην Ελληνική αγορά. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να τα δοκιμάσετε, δίνοντας έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες, το λευκό Ξυνιστέρι και το ερυθρό Μαραθεύτικο, καθώς και στα καλά Κυπριακά Shiraz.

Παρεμπιπτόντως, το Σάββατο έχω σκοπό να αφιερώσω ένα μέρος της εκπομπής Lémy Boucaliaûn στα κρασιά της Κύπρου και θα έχω τη χαρά να συνομιλήσω live από το τηλέφωνο με τον Διευθυντή του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων της Κύπρου, τον Δρα Γιαννάκη Γεωργιάδη. Ελπίζω να συντονιστείτε για να μάθετε εκ των έσω κάτι παραπάνω για τα πολύ ενδιαφέροντα κρασιά του Κυπριακού αμπελώνα. Αν μάλιστα ακολουθήσατε τη συμβουλή μου και πήγατε στην εκδήλωση της Αθήνας και δοκιμάσατε ήδη Κυπριακά κρασιά, θα χαρώ να λάβω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v