Ο Μαραθώνιος έφτασε ως... τη Νέα Ζηλανδία!

Αυτή την Κυριακή, ημέρα του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ένας άλλος, οινικός Μαραθώνιος έλαβε χώρα λίγο πιο πέρα από το ιστορικό Κέντρο, στη Σαρωνίδα. Στην Κάβα Λίθοινον, λοιπόν, έγινε σήμερα μία μεγάλη παρουσίαση ποιοτικών κρασιών από τη Νέα Ζηλανδία, σε συνεργασία με την εταιρεία εισαγωγής οίνων ΝΑΜΕ.

Είδα πολύ και καλό κόσμο στην εκδήλωση σήμερα, και αυτό ήταν πολύ ενθαρρυντικό. Όχι ότι ήταν περίεργο βέβαια... Κι αυτό γιατί αφενός στην εκδήλωση δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα απολαυστικές ετικέτες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir αλλά και κάποιες πολυποικιλιακές οινοποιήσεις από πολύ ποιοτικά Νεοζηλανδέζικα οινοποιεία (Craggy Range, Dog Point, Felton Road, Ata Rangi, Stony Ridge, κ.α.), αφετέρου όμως είναι γεγονός ότι οι εκδηλώσεις της Κάβας Λίθοινον πάντα προσελκύουν μεγάλο αριθμό οινοφίλων που τις παρακολουθεί πιστά.

Η είδηση όμως δεν είναι εκεί... Η αποκάλυψη της ημέρας είναι ότι το Λίθοινον - για όσους έχετε καιρό να το επισκεφτείτε - δεν είναι έτσι όπως το θυμάστε. Η κάβα, εκτός των γνωστών της χώρων, διαθέτει πλέον έναν υπερσύγχρονο θάλαμο-humidor για συντήρηση και φύλαξη πούρων, καθώς και μία εντυπωσιακή επισκέψιμη αποθήκη κρασιών σε κούτες και ξυλοκιβώτια. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα μεγάλη και μερακλίδικη επένδυση, που όμοιά της δύσκολα θα συναντήσουμε σε άλλη Αθηναϊκή κάβα. Ο ιδιοκτήτης του Λίθοινον, ο Γιάννης Βασιλειάδης, έγινε πρόσφατα ambassador του πολυεθνικού κολοσσού Habanos, που εμπορεύεται τα premium πούρα Αβάνας σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης, δημιούργησε το νέο χώρο πώλησης, έκθεσης και φύλαξης πούρων, στον οποίον πλέον βρίσκουμε σπάνια και περιορισμένης παραγωγής "δαχτυλίδια" (limidadas), χρονολογημένα πούρα (vintage), αξεσουάρ, ακόμα και θυρίδες φύλαξης για μεγάλους πελάτες.

Δίπλα ακριβώς βρίσκεται η νέα αποθήκη, η οποία είναι χωρητικότητας 7000 φιαλών και ήδη φιλοξενεί το στοκ του Λίθοινον που απαρτίζεται από τις τρέχουσες αλλά και από συλλεκτικές εσοδείες γνωστών ετικετών από την Ελλάδα και τον κόσμο (παλαιό και νέο). Και οι δύο νέοι θάλαμοι έχουν φτιαχτεί με τις πιο υψηλές προδιαγραφές, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν τόσο στα κρασιά όσο και στα πούρα που φιλοξενούν ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και φωτισμού. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί ακόμα και στο "χαρμάνι" διαφορετικών ξύλων που έχουν χρησιμοποιηθεί στην επένδυση των νέων κατασκευών, έτσι ώστε αυτά να χαρίζουν - μεταξύ άλλων - και τα σωστά δευτερογενή αρώματα στους πολύτιμους θησαυρούς που φιλοξενούν.

Τα σχέδια του Γιάννη Βασιλειάδη δεν σταματούν εδώ. Θα υπάρξει και συνέχεια, για την οποία θα ενημερωθείτε εν καιρώ. Σε πρώτη φάση, δείτε τη νέα "πτέρυγα" της Κάβας Λίθοινον στις φωτογραφίες που ακολουθούν, αλλά ακόμα καλύτερα, επισκεφθείτε το Λίθοινον για να τα θαυμάσετε όλα από κοντά.

|ig:all|

Τα στοιχεία επικοινωνίας του Λίθοινον είναι Λ. Σαρωνίδος 122 / 22910-60257.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v