Ο Κόσμος του Κρασιού (βρίσκεται) στη Βαρκελώνη!

Οι εντυπώσεις από τη Βαρκελώνη είναι πολλές και αναμενόμενα φανταστικές. Ή μάλλον, γράψτε λάθος: Δεν περίμενα ένα τόσο εξαιρετικό ταξίδι, παρότι το είχα σχεδιάσει ο ίδιος, βήμα-προς-βήμα, βασιζόμενος σε προσωπικές εμπειρίες και γνωριμίες, αλλά και σε προτάσεις Ισπανών συναδέλφων που εμπιστεύομαι τυφλά.

Ξεκινάω από το Monvinic, το εκπληκτικό wine bar/restaurant της πόλης, όχι για άλλο λόγο, αλλά μην τύχει και βρεθεί κάποιος στη Βαρκελώνη και δεν το επισκεφτεί! Το Monvinic, όπως μαρτυράει το όνομά του, είναι αφιερωμένο στον κόσμο του κρασιού. Πρόκειται για δημιούργημα του Sergi Ferrer-Salat, επιχειρηματία με πάθος για το κρασί και συν-ιδιοκτήτη του εξαιρετικού οινοποιείου Ferrer-Bobet στο Priorat. Είναι ένας απίστευτος χώρος, με σύγχρονη αισθητική και απαράμιλλο design, που προσφέρει στον οινόφιλο μοναδικές ευκαιρίες να απολαύσει μοναδικές γεύσεις από την ευρύτερη περιοχή, σε συνδυασμό με κρασιά από μια απίστευτη λίστα.

Ακούστε μερικά χαρακτηριστικά της εμπειρίας Monvinic, για να καταλάβετε από πού πηγάζει ο ενθουσιασμός μου: Ο κατάλογος του φαγητού προβάλλεται με προβολέα στον τοίχο του καταστήματος. Η λίστα των κρασιών, η οποία περιλαμβάνει ετικέτες από την Ισπανία και άλλες συνηθισμένες (Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία) όσο και λιγότερο συνηθισμένες (Ισραήλ, Ινδία, Κίνα) οινοπαραγωγικές χώρες, είναι φορτωμένη σε επιτραπέζιο υπολογιστή (tablet pc). Ο πελάτης μπορεί, είτε με τη βοήθεια του σομελιέ είτε μόνος του, όχι μόνο να επιλέξει το κρασί που επιθυμεί, αλλά να βρει πληροφορίες για τον οινοποιό, φωτογραφίες των ανθρώπων, του οινοποιείου και της περιοχής, καθώς και εναλλακτικές εσοδείες της κάθε ετικέτας που ενδεχομένως είναι διαθέσιμες. Τα τραπέζια είναι μεγάλα και μακρόστενα, ενώ διαθέτουν ενσωματωμένες ψυχόμενες θήκες στη μέση για να διατηρείται το νερό και το λευκό κρασί στη σωστή θερμοκρασία, καθώς και ειδικό λαμπάκι ενσωματωμένο μπροστά σε κάθε πελάτη, που του επιτρέπει να επιθεωρεί το χρώμα και την κατάσταση του κρασιού του με κάθε λεπτομέρεια.

|ig:1-5|

Το προσωπικό, πέρα από ευγενέστατο και αποτελεσματικό, είναι τέλεια εκπαιδευμένο. Κάθε κρασί σερβίρεται στο σωστό ποτήρι Riedel (τα ερυθρά μεταγγίζονται σε καράφα εφόσον ενδείκνυται), ενώ το σερβίρισμα και η διαδοχή των πιάτων γίνεται με άψογο τρόπο. Στο τέλος της βραδιάς, προβάλλονται στον τοίχο φωτογραφίες των επιλεγμένων προμηθευτών από τους οποίους το Monvinic προμηθεύεται λαχανικά, κρέας, ψάρια και θαλασσινά, κλπ. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το Monvinic διαθέτει τραπεζάκια απλά για ποτό, μία πλούσια οινική βιβλιοθήκη περιτριγυρισμένη από άνετες καρέκλες και υπολογιστές, καθώς και έναν τέλειο "zen" κήπο στο βάθος, τον οποίον αξιοποιούν στο έπακρο οι καπνιστές.

Εννοείται, το τονίζω όμως παρά ταύτα, ότι το φαγητό είναι νοστιμότατο και τέλεια παρουσιασμένο, το σέρβις άψογα επαγγελματικό, και οι τιμές απόλυτα λογικές γι αυτό που το μέρος προσφέρει.

Σας προτείνω το Monvinic πιο ανεπιφύλακτα από οτιδήποτε έχω προτείνει μέχρι σήμερα. Θα μπορούσα να πω ότι, τώρα που στην αγορά λειτουργούν αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν τη γραμμή Αθήνα-Βαρκελώνη με φτηνό εισιτήριο, αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στη Βαρκελώνη μόνο για να πάει στο Monvinic, και να επιστρέψει αυθημερόν (αν και θα έχανε, βέβαια, όλες τις υπόλοιπες ομορφιές μίας από τις πιο μαγικές Ευρωπαϊκές πόλεις).

|ig:6-10|

Περισσότερες πληροφορίες για το Monvinic θα βρείτε στην ιστοσελίδα του, που βρίσκεται στη διεύθυνση www.monvinic.com. Τα ακριβή στοιχεία επικοινωνίας με το εστιατόριο είναι: Diputaciò 249 - 08007 Barcelona / +34 932 726 187.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v