Να οργανωθούμε, παιδιά

Αν μπορέσει κανείς να διαβάσει ανάμεσα στις γραμμές των σελίδων του φιλοκυβερνητικού τύπου ή ανάμεσα στις ατάκες του δελτίου του Mega, θα δει ότι αυτές οι ριζικές αλλαγές στη δομή των υπουργείων δεν λειτουργούν ακριβώς «καλά».
Καλή -καλή η νέα κυβέρνηση που λέει και ο κόσμος, και οι πρωτοβουλίες του Γιώργου σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό έργο θετικές- παρά το ότι το σχέδιο της μίας κυβερνητικής ανακοίνωσης ανά ημέρα μόνο τυχαίο δε μπορεί να χαρακτηριστεί.

Βέβαια, αν μπορέσει κανείς να διαβάσει ανάμεσα στις γραμμές των σελίδων του φιλοκυβερνητικού τύπου ή ανάμεσα στις ατάκες του δελτίου του Mega, θα δει ότι αυτές οι ριζικές αλλαγές στη δομή των υπουργείων δεν λειτουργούν ακριβώς «καλά».

Μπορεί η εικόνα του νέου υπουργικού συμβουλίου να έδωσε την εικόνα του «Γιώργο άλλαξέ τα όλα», αλλά στην πραγματικότητα oι αρμοδιότητες των υπουργείων κάθε άλλο παρά καθορισμένες είναι με αποτέλεσμα αρκετοί από τους προϊσταμένους των διοικήσεων να μην ξέρουν που να απευθυνθούν, είτε πρόκειται για… παραίτηση είτε για έγκριση δράσεων.

Μπορεί πριν την συγχώνευση ή/και την κατάργηση υπουργείων να ήταν απαραίτητη λίγη προεργασία, αλλά δε βαριέσαι! Το σημαντικό είναι ότι «θα βγούμε» με την εικόνα ότι "η Ελλάδα αλλάζει".

Νομίζω ότι το χειρότερο στοιχείο της νέας Κυβέρνησης είναι η διαφαινόμενη ανάγκη της να διατηρήσει την επικοινωνιακή της εικόνα της σχεδόν με κάθε κόστος. Είτε αυτό λέγεται απεργία λιμενεργατών, είτε λέγεται συντονισμός υπουργικών αρμοδιοτήτων, είτε ό,τι άλλο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v