Μουσείο Ακρόπολης: On line κράτηση; Καλά να πάθεις τεμπέλαρε

Μακριά από την πολιτική δραστηριότητα, στο Λόφο της Ακρόπολης, το νέο Μουσείο εξακολουθεί να σας περιμένει. Δώστε μόνο λίγη προσοχή στις on line κρατήσεις. Τσελιγκόπουλα είναι και αυτοί. Που να ξέρουν;      
Φίλος της στήλης αποφάσισε να επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης- το κτίριο που με τόση υπερηφάνια γέμισε την ελληνική ψυχή το περασμένο καλοκαίρι.

Αποφάσισε μάλιστα να προμηθευτεί τα εισιτήριά του μέσω διαδικτύου, προκειμένου να αποφύγει ουρές και τυχόν πληρότητα- όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα μουσεία των ευρωπαϊκών χωρών.

Εργαζόμενος γαρ επέλεξε την Κυριακή για την πνευματική του ανάταση και το διαδίκτυο για το κλείσιμο των εισιτηρίων. Όπερ και εγένετο. Ωστόσο, η Κυριακή που επέλεξε για την επίσκεψή του συνέπεσε με τις«Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς»- μέρες κατά τις οποίες η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη.

Με τα εισιτήρια ανά χείρας ο φίλος μαθαίνει ότι αυτά είναι περιττά και ότι με την ημέρας που διάλεξε για τν επίσκεψή του, χάνει το- ομολογουμένως ευτελές- ποσό των δύο ευρώ κατ΄ άτομο. Όπως όμως λέμε πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι θέμα χρημάτων.    

Μια που ο ίδιος δεν είχε κάνει τίποτα λάθος ζητά την επιστροφή των χρημάτων του ή έστω την αλλαγή της ημερομηνίας των εισιτηρίων. «Πως το σύστημα μού επέτρεψε να κλείσω εισιτήρια για μια ημέρα που ήταν δωρεάν;» αναρωτιόταν και ρωτούσε ο αρχαιολάτρης. 

Ρητορικά προφανώς. Η ταμίας του δίνει δύο εναλλακτικές: Ή να χρησιμοποιήσει τα δικά του εισιτήρια ή να του «κόψει» εκείνη άλλα, «ελευθέρας». Ο φίλος δεν δέχτηκε.   

Η υπεύθυνη που κλήθηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα, επίσης δεν στάθηκε ικανή να το κάνει. Ωστόσο, τίμησε τον φίλο και τους παριστάμενους με μια λαϊκή σοφία που ταυτόχρονα δείχνει και την επιστημονικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η υπόθεση τουρισμός στην Ελλάδα: «Αυτά έχει το internet» κατακεραύνωσε η υπάλληλος τον τεμπέλη επισκέπτη που... βαρέθηκε να πάει νωρίτερα στο γκισέ και να κάνει τη δουλειά του.

Ή καλύτερα, όπως πιθανότατα θα λένε και οι τουρίστες, «afta exei to Ellada»…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v