Οίνοι Πελοποννήσου... Φυσικά

Και οι οινικές εκδηλώσεις δεν σταματούν εδώ. Στις αρχές Νοεμβρίου τη σειρά της παίρνει η Πελοπόννησος, η οποία έχει την την τιμητική της στην φετινή εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου... Φυσικά». Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και έχει σαν στόχο να φέρει το Αθηναϊκό οινόφιλο κοινό (ακόμα) πιο κοντά στα εκλεκτά κρασιά της Πελοποννήσου.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Πελοπόννησος είναι η πατρίδα ορισμένων από τις κορυφαίες ποικιλίες αλλά και ονομασίες προέλευσης στην Ελλάδα, ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχουν όλα τα κρασιά που προέρχονται από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, όπως και οι τοπικοί οίνοι του όμορφου αυτού αμπελώνα, που προκύπτουν τόσο από γηγενείς, όσο και από διεθνείς ποικιλίες.

Η εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου... Φυσικά» θα λάβει χώρα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009, από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο Hilton.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, επιλεγμένα Αθηναϊκά εστιατόρια θα φιλοξενήσουν για μία εβδομάδα ένα συγκεκριμένο κρασί που θα συμμετέχει στην εκδήλωση, προσφέροντας μία φιάλη δώρο (για κατανάλωση είτε επί τόπου, είτε στο σπίτι) για κάθε φιάλη του συγκεκριμένου κρασιού που θα παραγγέλνεται. Ο κατάλογος των εστιατορίων θα είναι διαθέσιμος στο χώρο της έκθεσης για τους επισκέπτες της. Επιπλέον, οι 30 παραγωγοί που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα υπογράψουν μία φιάλη ερυθρού Πελοποννησιακού κρασιού 9 λίτρων (Salmanazar), την οποία θα κερδίσει ένας τυχερός επισκέπτης της εκδήλωσης μετά από κλήρωση.

Η είσοδος στην εκδήλωση "Οίνοι Πελοποννήσου...Φυσικά" είναι ελεύθερη για το κοινό. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στους διοργανωτές (210-766 0560 / [email protected]).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v