Δοκιμάζουμε ΠΡΩΤΟΙ την εσοδεία '08 του Κτ. Αϊβαλή!

Ποτέ δε λέω όχι για μία εκδρομή στη Νεμέα. Πόσο μάλλον δε, αν πρόκειται να δω τον φίλο μου τον Χρήστο τον Αϊβαλή και να δοκιμάσω πρώτος τα κρασιά του της νέας εσοδείας.

Ηλιόλουστη η μέρα, άδειος ο δρόμος (καλά, κανένας δεν κατέβηκε προς την Κορινθία για να ψηφίσει;), νοστιμότατες οι μπριζόλες του Χρήστου που έβγαιναν από τη φωτιά την ώρα που έφτανα, και δύο Νεμέες με την ένδειξη 08 περίμεναν ανοιγμένες στο τραπέζι της αυλής του οινοποιείου. Μπορείτε να φανταστείτε καλύτερη υποδοχή;

Ξεκινήσαμε με τη Νεμέα Αϊβαλή 08, που φέτος δείχνει ένα πολύ τυπικό πρόσωπο, με υψηλή αρωματική ένταση, νόστιμες τανίνες και σωστή οξύτητα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι σταθερά μία από τις δημοφιλέστερες ετικέτες της ζώνης που εκπροσωπεί.

Συνεχίσαμε με το Μονοπάτι 08. Το κρασί αυτό - πως να το πω με τεχνικούς όρους; Σκίζει! Σοβαρά τώρα, είναι γεμάτο, πολύπλοκο, με τανίνες που "μασιούνται" απολαυστικά, και με μακρά επίγευση. Το Μονοπάτι 08 (όπως και κάθε χρόνο βέβαια) "φωνάζει" premium Νεμέα από μακριά! Αλήθεια θυμάστε πέρυσι που είχαμε δει σε βίντεο την παραλαβή του σταφυλιού και την αρχή της οινοποίησής του; Να που συμπληρώσαμε πλέον τον κύκλο, αφού το δοκιμάσαμε και στο μπουκάλι. Και πρέπει να σας πω ότι, παρά το γεγονός ότι το δοκιμάσαμε πολύ-πολύ νέο, "έκανε καλά" τις χοντρές μπριζόλες, το συκώτι και τα λουκάνικα που συνόδευσε, με χαρακτηριστική άνεση!

Κάναμε μία σύντομη παράκαμψη (εκτός Αγιωργίτικου) για να δοκιμάσουμε το Cabernet Sauvignon-Syrah 07. Πρόκειται για ένα χαρμάνι στο οποίο υπερισχύει (κλασικά) το Cabernet Sauvignon, με το Syrah να δίνει τη δική του πικάντικη πινελιά. Είναι ένα κρασί με πολύ ζόρικες τανίνες και πλούσιο σώμα, το οποίο θέλει χρόνο ακόμα στο μπουκάλι για να "κάτσει", και να σχηματίσει το όμορφο τελικό του προφίλ.

Και κλείσαμε με το "4" του 2006, το κρασί για τις ελάχιστες φιάλες του οποίου έχει ήδη σχηματιστεί μία μεγάλη ουρά! Το τελευταίο 4, λοιπόν, επιδεικνύει μία υπέροχη ισορροπία ανάμεσα στην κομψότητα και την δύναμη, έχει γλυκές τανίνες και πολύ μακρά και όμορφη επίγευση. Θα μπορούσα να το παραλληλίσω με ένα σύγχρονο Brunello, και νομίζω ότι αρκετοί φίλοι του καλού κόκκινου κρασιού θα συμφωνήσουν μαζί μου.

Οι (πολλοί) φίλοι των κρασιών του Κτήματος Αϊβαλή θα έχουν την ευκαιρία να (ξανα)δούν τον Χρήστο και να πάρουν μία πρώτη γεύση από την καινούρια εσοδεία των κρασιών του στην εκδήλωση GENKA Wine Fair, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο Hilton. Για να τα αγοράσουν, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουν λιγάκι ακόμα, καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσουν επίσημα στην αγορά κατά τα τέλη του μήνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v