Θα ρίξει το ΚΚΕ φωτιά να σε κάψει

Τι σου είναι ρε παιδί μου αυτοί οι ΚΚΕδες! Μην δουν ότι κάποιος που δεν θέτει ως υπ΄αριθμόν ένα στόχο του την δικτατορία του προλεταριάτου προκόβει, πέφτουν αμέσως να τον φάνε.
Τι σου είναι ρε παιδί μου αυτοί οι ΚΚΕδες! Μην δουν ότι κάποιος που δεν θέτει ως υπ΄αριθμόν ένα στόχο του την δικτατορία του προλεταριάτου προκόβει, πέφτουν αμέσως να τον φάνε.

Εσχάτως, στο στόχαστρό τους δεν βρέθηκε ο φουκαριάρης ο Συνασπισμός, αλλά οι Οικολόγοι, για τους οποίους ο Περισσός πέταγε μπηχτές, ήδη από τις Ευρωεκλογές.

Σε αυτή τη σεκάνς όμως ξεσάλωσε. Τι πράσινη μπίζνα τους είπε, τι υπηρέτες του συστήματος, τι δεκανίκια της εξουσίας. Η αλήθεια είναι ότι, παρά την… εύστοχη και πάντα σύγχρονη πολιτική ανάλυση που κάνει το ΚΚΕ, ο εμφανισθείς στην τηλεοπτική μονομαχία κ. Χρυσόγελος δε μου φάνηκε ικανός ούτε για τα μισά από όσα του καταλογίζονται από την αριστερά.

Αλλά αυτό ήταν πάντα που χαρακτήριζε το ΚΚΕ: Η νεκρική ακαμψία. Είχε μονίμως έναν προκάτ αρνητικό χαρακτηρισμό για οποιονδήποτε ή οτιδήποτε δεν το στήριζε τυφλά.

-Είσαι ΠΑΣΟΚ- ΝΔ; Είσαι εξουσία.

-Είσαι Συνασπισμός; Είσαι «ντεμέκ» αριστερός.

- Είσαι οικολόγος; Είσαι λαμόγιο.

- Είσαι πρώην ΚΚΕ; Είσαι δειλός και ρεβιζιονιστής.

- Δεν ψηφίζεις τίποτα/ Ψηφίζεις άκυρο ή λευκό; Συντηρείς την εξουσία με την ανοχή σου.

Δεν λέω απαραίτητα ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι αξίζουν κάτι παραπάνω από μια αυστηρή κριτική. Αλλά όταν τη ακούω από το ΚΚΕ- πώς να το κάνουμε;- είμαι επιφυλακτικός.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v