Τα ΒορΟινά στην Πλατεία Αριστοτέλους

Λοιπόν, οινόφιλοι Θεσσαλονικείς δώστε βάση: Τα ΒορΟινά, η αγαπημένη ετήσια εκδήλωση με επίκεντρο το κρασί της Βόρειας Ελλάδας, θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του άλλου μήνα - για πρώτη φορά σε καιρό τρύγου. Διευκρινίζω ότι αρχικά η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του Σεπτέμβρη, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της ξαφνικής προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών (αμάν πια!).

Έτσι, τα φετινά ΒορΟινά θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αριστοτέλους, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009. Οι ώρες λειτουργίας της εκδήλωσης είναι 11:00-15:00 και 18:00-22:00 και η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ (περιλαμβάνει το ποτήρι γευσιγνωσίας που θα χρησιμοποιήσετε και μπορείτε να κρατήσετε). Τα ΒορΟινά οργανώνονται από την Ένωση Οινοπαραγωγών της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ). Εκπρόσωποι των 38 οινοποιείων-μελών της Ένωσης θα είναι εκεί για να σας γνωρίσουν και να σας προσφέρουν να δοκιμάσετε τα κρασιά τους.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, "Κρασιά λευκά, ροζέ και ερυθρά, νέες και παλιές ετικέτες, σπάνιες εσοδείες, πειραματικοί οίνοι και αμπελοοινικά αποστάγματα θα είναι στη διάθεση του κοινού για γευστική δοκιμή. Επιπλέον, το κοινό της εκδήλωσης θα ενημερωθεί πρώτο για την πορεία και τα αποτελέσματα του τρύγου 2009. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τον οινοτουρισμό και το δίκτυο των 8 διαδρομών των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», με τα επισκέψιμα οινοποιεία και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που μπορεί να επισκεφθεί σε αυτές".

Αυτό όμως που με "τρελαίνει" - και δεν μπορώ να μη συγχαρώ τους διοργανωτές για την εξαιρετική αυτή τους πρωτοβουλία - είναι το γεγονός ότι στα φετινά ΒορΟινά θα υπάρχει και ειδικό περίπτερο που θα στεγάζει όλα τα ροζέ κρασιά των μελών της ΕΝΟΑΒΕ, προκειμένου οι επισκέπτες να τα δοκιμάσουν και να τα γνωρίσουν καλύτερα.

Όποιος χρειάζεται περαιτέρω πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με την ΕΝΟΑΒΕ, στα τηλέφωνα 2310-281617 και 2310-281632, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Και επειδή ξέρω ότι εμείς οι Αθηναίοι ήδη ζηλεύουμε γιατί αγαπάμε πολύ τα ΒορΟινά και το αποδεικνύουμε με την ενθουσιώδη συμμετοχή μας σε αυτά κάθε χρόνο, σας ενημερώνω ότι τα ΒορΟινά θα κατέβουν στην Αθήνα, όπως κάθε χρόνο, στα τέλη του Ιανουαρίου. Η ημερομηνία θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010, αλλά αυτό θα επιβεβαιωθεί σύντομα. Όταν κανονιστούν όλα, να είστε σίγουροι ότι θα το μάθετε πρώτοι, από αυτήν εδώ τη σελίδα!

Και βέβαια, ελπίζω ότι η ΕΝΟΑΒΕ θα φέρει και στα ΒορΟινά της Αθήνας το Ροζέ Περίπτερο, έτσι; Αφού ξέρει πόσο πολύ αγαπάμε τα ροζέ της Βόρειας Ελλάδας!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v