Ο έχων ώτα

Τι έχει στο μυαλό του ο Γιώργος και βγάζει το Σημίτη εκτός ψηφοδελτίων; Ή κάποια σύνθετη ιδεολογική πλατφόρμα (το αποκλείω) ή τα λόγια των συμβούλων που αλλάζουν ανάλογα με τις επιδιώξεις τους (δεν το αποκλείω).     
Αδυνατώ να κατανοήσω ακριβώς την περίεργη σχέση που έχει αυτός ο άνθρωπος με τον Σημίτη. Πότε τον αγαπά και τον υπηρετεί ως yes man στη θέση του άτακτου Πάγκαλου, πότε τον διαδέχεται βελούδινα και εκτός κάθε είδους κομματικής διαδικασίας, πότε τον διαγράφει, πότε τον προσεγγίζει εκ νέου και τον «ψήνει» να μπει στα ψηφοδέλτια και πότε τον αντιμετωπίζει ως βάρος του παρελθόντος.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο ίδιος ο Γιώργος υποβάλει το μυαλό του σε τόσο περίπλοκες σκέψεις αναφορικά με τον Κώστα Σημίτη και το τι να τον κάνει. Πιθανότερο βρίσκω να ακολουθεί πότε τις παραινέσεις του ενός και πότε του άλλου συμβούλου, και για το λόγο αυτό η πορεία να εμφανίζεται έτσι τεθλασμένη.

Το τελευταίο επεισόδιο είναι ότι ο κ. Σημίτης δεν θα είναι υποψήφιος, αφού ζήτησε την πρώτη θέση στο Επικρατείας και τελικώς δεν την έλαβε. Άραγε μέχρι την τελευταία στιγμή να πίστευε ότι θα την λάβει; Ανεξιχνίασται αι βουλαί των συμβούλων και ένας θεός ξέρει τι έχει στο μυαλό του «το παιδί», που λέει και ο Μητσοτάκης.

Δε μπορώ να μη θαυμάσω την επιδέξια λιτότητα με την οποία σχολίασε το γεγονός ο κ. Κουμουτσάκος της Νέας Δημοκρατίας. Κατά πάγια πολιτική της η Νέα Δημοκρατία δεν ασχολείται με το τι συμβαίνει στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων, είπε ο κ. Κουμουτσάκος. Ωστόσο, συνέχισε, «θεωρούμε ότι στην κρίσιμη κατάσταση που περνά η οικονομία ο κ. Σημίτης θα ήταν χρήσιμος στο Κοινοβούλιο»…

Εξαιρετικό- σχεδόν βρετανικό!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v