MKD ξακουστή, του Αλεξάνδρου χώρα!

Τι φταίει η δημόσια ελληνική τηλεόραση αν εσύ, Έλληνα τηλεθεατή και φίλαθλε του μπασκετ, δεν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις την αλήθεια για το όνομα των Σκοπίων; Με την ανωριμότητά σου αυτή, μάλιστα, αναγκάζεις την ΕΡΤ να σου την κρύψει την αλήθεια. Αυτή δεν το θέλει, αλλά αναγκάζεται.     
Πολλά ακούστηκαν πριν την έναρξη του αγώνα μπάσκετ της Ελλάδας με τη FYROM, ανάμεσα στα οποία και βλακώδεις δηλώσεις του τύπου «θα τους πατήσουμε αν τολμήσουν να βάλουν στη φανέλα το ‘Μακεδονία΄» και λοιπά ενθεγερτικά.

Εν πάση περιπτώσει, μικρά παιδιά είναι, βράζει το αίμα τους και έως ένα βαθμό είναι δικαιολογημένο, αν έτσι πρόκειται να βρουν το απαιτούμενο για τη νίκη μένος.

Μένος που δεν αναγνωρίζεται ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να αναγνωρίζεται στην δημόσια ελληνική τηλεόραση. Εξηγούμαι: Η FIBA σε συνεργασία με τις εθνικές ομοσπονδίες ορίζει και δίνει στους διοργανωτές τα γραμματικά σύμβολα που στην τηλεοπτική μετάδοση θα αναρτηθούν στο πινακάκι του σκορ και θα αντιστοιχούν στην κάθε χώρα. Έτσι, η Ελλάδα αντιπροσωπεύεται με το "GRE" εκ του ραγιάδικου «Γρεκός» το οποίο επικράτησε έναντι του περήφανου «Ελλάς» που είχαμε προσπαθήσει να επιβάλουμε.

Ομοίως, η Γαλλία αντιπροσωπεύεται από το FRA, η Ιταλία από το ITA και ούτω καθεξής. Από ποια στοιχεία αντιπροσωπεύεται η FYROM όμως; Μα, από τα M,K και D, εκ του «Μακεδονία» βεβαίως, θα απαντούσαν στη FIBA για αυτό και δεν δίστασαν να το προβάλουν στην εικόνα που έφτανε μέχρι και τους ελληνικούς δέκτες.

Δεν είναι όμως εποχές για να παίζει κανείς με αυτά στην ελληνική τηλεόραση- παραμονές εκλογών. Έτσι, και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα ο αρμόδιος τι έκανε; Έδωσε εντολή να τοποθετηθεί “μαύρη ταινία” στο σημείο όπου υπήρχε το “MKD” αφήνοντας ορατό το «GRE» της Ελλάδας και το σκορ.

Πώς η θρησκόληπτη μαμά βάζει το χέρι της μπροστά στα μάτια του παιδιού της όταν αυτό κοιτάζει ένα ζευγάρι να φιλιέται περιπαθώς; Έτσι ακριβώς και η κρατική τηλεόραση έκλεισε τα μάτια του αθώου ελληνικού κοινού για να μην πονηρευτεί. Να μην πονηρευτεί και καταλάβει ότι ό κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κάνουμε την πάπια για τη γειτονική Μακεδονίτσα.

Αλλά που να τρέχεις να κάνεις διαβήματα στους διοργανωτές; Το κρύβεις στην οθόνη και ξεμπερδεύεις. Ετσι κι αλλιώς, ό,τι δεν βλέπει ο τηλεθεατής δεν υπάρχει. Έτσι δεν είναι;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v