Αποστολή στη Γερμανία - Επίλογος

Είχα ενθουσιαστεί όταν είχα λάβει την ενημέρωση για την αποστολή στη Γερμανία. Ήξερα ότι θα ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι - και είχα δίκιο. Το Γερμανικό κρασί δεν απολαμβάνει της φήμης που του αξίζει, γενικά στη διεθνή αγορά και ειδικά στην Ελληνική.

Το γιατί, το πως και το τι μέλλει γενέσθαι θα το αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή. Προς το παρόν κάνω μία σύντομη ανασκόπηση του ταξιδιού, στο οποίο δοκιμάσαμε κρασιά από πολλές και διαφορετικές περιοχές, διαφορετικά αμπελοτόπια στην ίδια περιοχή, αλλά και τμήματα του ίδιου αμπελιού με διαφορετική γεω-εδαφική δομή (εκπληκτικό...). Επιπλέον γνωρίσαμε ιδιαίτερα ποιοτικά οινοποιεία και τους οινοποιούς τους, κάποιοι από τους οποίους ήταν διάσημοι, ενώ κάποιοι άλλοι ήταν ανερχόμενοι και πολλά υποσχόμενοι. Και αν - σε σχέση με τους οινοποιούς της Ελλάδας και της Μεσογείου - που λίγο-πολύ όλοι ξέρουμε - τους λείπει το ταμπεραμέντο και η... μούρλα, αυτό το αναπληρώνουν (υπερ-επαρκώς) με συστηματικότητα, επαγγελματισμό και σκληρή δουλειά.

Η έξυπνη κίνηση από την πλευρά των οικοδεσποτών μας ήταν ότι μας έδειξαν ό,τι καλύτερο είχαν, καταφέροντας να ξεπεράσουν τις προσδοκίες μας: μεγάλη γκάμα κρασιών (κάποια από τα οποία ήταν εξαιρετικά), κορυφαία αμπελοτόπια με θέα στο Ρήνο, μυστικά που χρησιμοποιούν στο αμπέλι και το οινοποιείο, καθώς και τα πιο αυθεντικά δείγματα της ντόπιας γαστρονομίας. Το αποτέλεσμα ήταν ότι όλα τα μέλη αυτής της αποστολής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Οίνου και Αποσταγμάτων (εκπροσωπώντας την Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ιαπωνία, τη Χιλή, την Τσεχία, την Ουγγαρία, το Ισραήλ και - μέσω εμού - την Ελλάδα) φεύγουμε από το Rheinhessen με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πάντως μπορεί να φεύγω αύριο από τη Γερμανία, αλλά τα θέματα από το ταξίδι αυτό δεν τελειώνουν εδώ... Όταν με το καλό πάρω και "το κολάι" της δημοσίευσης φωτογραφιών σε galleries στο καινούριο σύστημα, θα δείτε και μοναδικές φωτογραφίες τοπίων και όχι μόνο. Α, και που να σας λέω για ένα Riesling που δοκίμασα και μου πήρε τα μυαλά (φέρνω κάποια μπουκαλάκια πίσω μαζί μου για σουβενίρ βέβαια...).

Αυτά όμως από βδομάδα. Για την ώρα, καλώς να με δεχτείτε πίσω στα πάτρια!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v