Τα Γερμανικά ερυθρά κρασιά στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης!...

Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα οινική δοκιμή. Και, παράλληλα, ήταν μία πολύ έξυπνη κίνηση εκ μέρους των Γερμανών οικοδεσποτών μας. Αυτό που έκαναν ήταν ότι παράταξαν μερικά από τα καλύτερά τους κόκκινα κρασιά απέναντι σε ορισμένα πολύ καλά κρασιά από την Γαλλία και την Ιταλία. Και μας ζήτησαν να τα δοκιμάσουμε τυφλά, να τα βαθμολογήσουμε, και να προσπαθήσουμε να μαντέψουμε την προέλευση του καθενός.

Η δοκιμή έγινε στο αγροτικό επιμελητήριο της πόλης του Alzey. Και μη φανταστείτε ότι τα Γαλλικά και τα Ιταλικά κρασιά που πήραν μέρος ήταν τυχαία... Επρόκειτο για κλασάτα ερυθρά του Bordeaux, επιλεγμένα Pinot Noir από τη Βουργουνδία, κάποιες εκλεκτές ετικέτες από την Τοσκάνη, και πάει λέγοντας.

Όπως είχα προβλέψει από την πρώτη στιγμή που το είχα δει, ο στόχος των διοργανωτών της δοκιμής ήταν "προσηλυτίσουν" 20 ειδικούς του κρασιού από όλο τον κόσμο και να τους πείσουν για την αξία των Γερμανικών ερυθρών κρασιών, κάνοντάς τους να το συμπεράνουν οι ίδιοι, και μάλιστα σε σύγκριση με κορυφαία δείγματα μεγάλων και παραδοσιακών Ευρωπαϊκών δυνάμεων στο ερυθρό κρασί. Και το πέτυχαν! Γιατί μπορεί το κρασί που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (και για το οποίο χαίρομαι επειδή ήταν και η δική μου πρώτη επιλογή) να ήταν το εξαιρετικό Ca' Marcanda Magari 2006 από την Τοσκανέζικη Ακτή, ωστόσο τα κρασιά με τις υψηλότερες βαθμολογίες αμέσως μετά ήταν τα περισσότερα Γερμανικά! Και βέβαια, όλοι μείναμε με ανοιχτό το στόμα όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια, αλλά δεν μπορούσαμε να πούμε τίποτα, γιατί οι βαθμολογίες και τα σχόλια ήταν όλα δικά μας!...

Φαντάζομαι κάποιοι από εσάς θα αναρωτιέστε "Μα καλά, υπάρχουν τόσο καλά Γερμανικά κρασιά; Και μάλιστα ερυθρά;". Η απάντηση είναι ναι και στις δύο περιπτώσεις. Το Γερμανικό κρασί έχει πολύ μεγαλύτερη ιστορία και βάθος από όσο νομίζουμε. Κάντε λίγο υπομονή να επιστρέψω στα πάτρια και θα σας εξηγήσω τι εννοώ πιο αναλυτικά, από τη σελίδα του Κρασιού, εδώ στο In2Life.

Ελπίζω να περάσετε και αύριο πάντως, εδώ, από το TeLeGourmet. Το πρόγραμμα του ταξιδιού τρέχει ασταμάτητα και είναι συναρπαστικό! Είμαι σίγουρος ότι θα σας δώσω πολύ υλικό ιδιαίτερου (οινικού) ενδιαφέροντος για το Σαββατοκύριακο...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v