Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2009

Όταν αρχίζουμε να μιλάμε πλέον για τον Σεπτέμβριο, δυστυχώς καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό: ότι το καλοκαίρι πέρασε...

Για όλους εμάς τους οινόφιλους, βέβαια, το τέλος του καλοκαιριού έχει και μία ιδιαίτερα θετική διάσταση, καθώς σημαίνει ότι αρχίζουν οι οινικές εκδηλώσεις! Η αρχή, όπως κάθε χρόνο, γίνεται με τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας, ένα τριήμερο κατά τη διάρκεια του οποίου τα περισσότερα οινοποιεία της περιοχής ανοίγουν τις πόρτες τους και μας περιμένουν να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που τα φτιάχνουν. Αρκετά οινοποιεία μάλιστα μας επιφυλάσσουν και ιδιαίτερες εκπλήξεις, happenings και γενικά μία όμορφη δικαιολογία (λες και τη χρειαζόμαστε) για να περάσουμε ένα "Διονυσιακό" τριήμερο στη Νεμέα.

Φέτος, οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας ξεκινούν την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στη Νεμέα στο συγκεκριμένο τριήμερο, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Ένωση Οινοποιών και Αμπελουργών Νεμέας (ΕΝΟΑΝ) τηλεφωνώντας στο 27460-20400 ή στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Φαντάζομαι όμως ότι εντός των ημερών θα αρχίσουν και τα οινοποιεία να στέλνουν ενημερώσεις σχετικά με τα όσα ετοιμάζουν για να γιορτάσουν τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2009.


Εγώ πάντως έχω ήδη λάβει λεπτομερή ενημέρωση από την εταιρεία Σεμέλη, η οποία όχι μόνο έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα για το τριήμερο, αλλά έχει οργανώσει και μετάβαση στο όμορφο οινοποιείο της Domaine Helios με πούλμαν, για όσους θέλουν να απολαύσουν τα όμορφα κρασιά της χωρίς να έχουν το άγχος της οδήγησης της επιστροφής (εξαιρετική ιδέα και αξιέπαινη πρωτοβουλία). Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Domaine Helios είναι στη διάθεσή σας για να το κατεβάσετε ακριβώς παρακάτω:

Έκτακτο: Κάντε κλικ σε αυτό εδώ το link για το πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v