Μικροί Νέρωνες και… πυρκαγιοτουρισμός

Μια νέα παγκόσμια πρωτοτυπία θα μπορούσε να λανσάρει η (εκάστοτε) ελληνική κυβέρνηση, αν έκοβε εισιτήρια σε όλες τις ελληνικές οικογένειες που προστρέχουν στις φλεγόμενες περιοχές όχι για να βοηθήσουν αλλά για να απολαύσουν και να φωτογραφήσουν το... θέαμα. Και το όνομα αυτής; Πυρκαγιοτουρισμός.
Μια νέα μορφή… τουρισμού, που κερδίζει όλο και περισσότερους… οπαδούς, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η (εκάστοτε) ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αποκομίσει έσοδα για να γεμίσει τα ταμεία της.

Οι πυρκαγιές που έχουν κάψει σχεδόν κάθε ίχνος πρασίνου στην ΒΑ Αττική, την Πάρνηθα, την Πελοπόνησσο, νησιά και διάφορες άλλες περιοχές τα προηγούμενα χρόνια, αποτελούν μεγάλη… ατραξιόν για τους αργόσχολους, οι οποίοι φορτώνουν οικογένεια και παιδιά στα αυτοκίνητά τους και τις μηχανές τους και εξοπλισμένοι με κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα, πηγαίνουν στις περιοχές που φλέγονται για να παρακολουθήσουν το… θέαμα.

Μικροί Νέρωνες, που ικανοποιούν τη διαστροφή τους βλέποντας τις φωτιές να καίνε τις περιουσίες των συνανθρώπων τους. Μικροί Νέρωνες που ζητούν οδηγίες (!!!) προκειμένου να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς, όχι για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, αλλά για να… απολαύσουν το θέαμα!

Μήπως το υπουργείο Τουρισμού θα έπρεπε να σκεφθεί το ενδεχόμενο να αρχίσει να… κόβει εισιτήρια για τους θεατές;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v