Μνήμη χρυσόψαρου

Τι σημαίνει "δεν υπάρχει ανάγκη για νέο Πανεπιστήμιο"; Και ξέρετε εσείς καλύτερα από την Κυβέρνηση; Κοιτούν τις δημοσκοπήσεις οι άνθρωποι και λένε: Που είμαστε πεσμένοι; Που έχουν προϊόντα που δε μπορούν να τραβήξουν άλλες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις; Εκεί. Ε, κάν΄τους ένα πανεπιστήμιο και το πολύ- πολύ σε καμιά πενταετία το συγχωνεύουμε με κανά γειτονικό.
Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν που επέκρινε τις Κυβερνήσεις Σημίτη για «το άνοιγμα ενός πανεπιστημίου σε κάθε πόλη της επαρχίας και ενός ΤΕΙ σε κάθε κωμόπολη»;

Είναι γνωστό πόσο συμφέρει τις επαρχιακές πόλεις να φιλοξενούν εκτός από φαντάρους και φοιτητές. Έτσι, η υφέρπουσα αντικυβερνητική τότε αιχμή έκανε λόγο για προεκλογικό σπασμωδικό μέτρο καλοπιάσματος της επαρχίας που κατά παράδοση εγκαταλείπει την Κυβέρνηση τελευταία.

Τούτων δοθέντων, με έκπληξη διάβασα σήμερα την είδηση για τηνίδρυση νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο. Ετσι απλά. Χωρίς προπαρασκευή, χωρίς μελέτη, χωρίς άλλη δημοσιότητα.

Μάλιστα, από ό,τι διάβασα, τα τμήματα που θα αποτελέσουν τον κορμό του νέου Πανεπιστημίου θα εισφερθούν βασικά από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ θα προστεθούν σε αυτά και ορισμένα συμπληρωματικά. Ουδεμία «ανάγκη» για νέα τμήματα δηλαδή δεν δεν καλύπτεται από το νέο ίδρυμα- ούτε για τα προσχήματα.

Φαντάζομαι ότι αν ρωτήσει κανείς τους κυβερνώντες θα έχουν αρκετές εξηγήσεις να δώσουν για το πόσο διαφέρει η περίσταση κατά την οποία ασκούσαν δριμεία κριτική κατά αυτών ακριβώς των πρακτικών, από τη σημερινή.

Αλλά με τα προεκλογικά τρεχάματα, σιγά μην κάτσουν να το κάνουν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v