Κομμένες οι ανοησίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Πολιτισμού αναζητά εναγωνίως ρασοφόρο μοντέρ που ευθύνεται για το κόψιμο των εικόνων από το βιντεάκι του κ. Γαβρά. προϊστάμενος των ερευνών ορίστηκε ο Διευθυντής του Μουσείου, κ. Παντερμαλής, ο οποίος βρίσκει βολικότερο να αναλάβει ούτως ή άλλως και εξ αρχής την ευθύνη για την... αποτυχία των ερευνών.     
Είσαι Κυβέρνηση και όλα σού πάνε στραβά . Και ξάφνου έχεις την ευκαιρία για μια εθνική ανάταση- από αυτές που η ελληνική συνείδηση δεν αφήνει να πάνε χαμένες. Τη λένε Μουσείο της Ακρόπολης και «πουλάει» από μόνη της. Στα μήκη και τα πλάτη τη γης. Και τότε αποφασίζεις να τα κάνεις όλα όπως πρέπει.

Κάνεις φιέστες, καλείς ηγέτες, μέχρι και διεθνούς φήμης σκηνοθέτη προσλαμβάνεις για να σου φτιάξει το βιντεάκι προβολής. Μετά «εμφανίζονται» οι σεβάσμιοι κληρικοί και παρασκηνιακά σού ζητούν να κόψεις από το βιντεάκι τις σκηνές που δείχνουν παλαιοχριστιανούς να καταστρέφουν τη ζωφόρο. Τι να κάνεις όμως; Εκλογές έρχονται και ο προηγούμενος που αγνόησε τους παπάδες, επιμένοντας για τις ταυτότητες, όλοι ξέρουμε τι έπαθε.

Και εκεί είναι που σου χαλάει το γλυκό. Γιατί ο σκηνοθέτης κ. Γαβράς δεν είναι κανά κρατικοδίαιτο πιτσιρίκι να κάνει το κορόιδο όταν του έκοψαν τις σκηνές. Έστειλε επιστολή και- υποψιάζομαι- διέρρευσε τις κομμένες σκηνές στα κανάλια. Και μετά ξεκίνησαν οι αναθεματισμένες οι ερωτήσεις.

Ποιος ζήτησε την περικοπή των εικόνων από το βίντεο του Κώστα Γαβρά; Το υπουργείο Πολιτισμού ήταν «ενήμερο» όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Δ. Παντερμαλής. Αυτό τι ακριβώς σημαίνει; Γιατί δεν τοποθετείται το υπουργείο αν είναι υπέρ ή κατά της περικοπής; Μπορούσε ο κ. Παντερμαλής να αποφασίσει μόνος του για το κόψιμο των σκηνών; Έχει ρόλο καλλιτεχνικού διευθυντή; Ή μήπως ο αρμοδιότερος για να λογοκρίνει την τέχνη είνα ιτο υπουργείο Πολιτισμού;

Ακρη με αυτούς τους κάφρους δεν βγάζεις, Αντώνη μου. Ποτέ δεν θα είναι ευχαριστημένοι και δε σέβονται και τα θεία. Εσύ φταις που ανακατεύτηκες. Παράτα τους καλύτερα και φύγε. Αχάριστοι ήταν πάντα.

Αμα πια!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v