It's a dirty job

Η Ελληνική Αστυνομία πανηγυρίζει γιατί... έκανε τη δουλειά της, ενώ  οι "κάτοικοι" του Άγιου Παντελεήμονα χαίρονται γιατί τα σώματα ασφαλείας είναι στο πλευρό τους. Ε, δεν πάνε και άσχημα τα πράγματα...    
Σφαίρα είναι και γυρίζει, και στην παρούσα περίσταση η Eλληνική Aστυνομία πανηγυρίζει την εξάρθρωση της σπείρας που διοικούσε από το σκοτεινό (;) κελί της φυλακής του ο κ. Βλαστός.

Πανηγύριζε είπα; Αλήθεια, προς τι οι γέλωτες και η ανάταση; Είναι ή δεν είναι η δουλειά της αστυνομίας να συλλαμβάνει τους παρανομούντες;

Εδώ έχουμε την καταπληκτική περίπτωση τα σώματα ασφαλείας για τα οποία ως κράτος σπαταλούμε περισσότερα από ό,τι για την παιδεία σε εξοπλισμό κρούσης, εκπαίδευση και αγορά χημικών να κάνουν αυτό για το οποίο υπάρχουν, και σύσσωμη η κυβέρνηση να πανηγυρίζει διακρίνοντας (έως και) χαραμάδα νίκης στις ερχόμενες εκλογές!

Η αστυνομία δεν είναι αθλητική ομάδα να ευχόμαστε όλοι να νικήσει και να πανηγυρίζουμε όταν το κάνει. Η αστυνομία πρέπει να πιάνει τους κακούς και όταν αυτό δε συμβαίνει πρέπει οι λιγότερο ικανοί να αντικαθίστανται.

Μιλώντας δε για επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας θα ήθελα να επαινέσω τη συμπεριφορά των ΜΑΤ κατά την προχθεσινή πορεία των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, προς τον Άγιο Παντελεήμονα και τη σύγκρουσή των τελευταίων με κατοίκους της περιοχής.

Οι «κάτοικοι της περιοχής» που όπως φαίνεται από φωτογραφίες σαν την κάτωθι (δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία), «αυθόρμητα» αποφάσισαν να περιμένουν τους αντιεξουσιαστές με καδρόνια στα χέρια, κουκούλες και κράνη, επιχειρούσαν δίπλα στην αστυνομία, η οποία προφανώς καταλάβαινε την δίκαιη οργή τους για αυτό απλώς τους προστάτευε από τις επιθέσεις των αναρχικών.

Στη συγκεκριμένη μάλιστα φωτογραφία, παρατηρεί κανείς ότι ο «κάτοικος» φορά κράνος, ενώ οι αστυνομικοί δίπλα του αγνοούν τα όσα επιτάσσει ο νέος νόμος περί «κουκούλας» και ιδιωνύμου εγκλήματος- προφανώς προτάσσοντας το "κοινό περί δικαίου αίσθημα".  

Οι ίδιοι «κάτοικοι» ήταν αυτοί που πέταξαν μολότωφ κατά των αντιεξουσιαστών πετυχαίνοντας μάλιστα, αντί για τους τελευταίους, έναν δικό τους- ξέρετε: γένημα θρέμα αγιοπαντελεημονιάτη.

Φαντάζομαι ότι πρόκειται για τους ίδιους παρακρατικούς «κατοίκους» που έχουν… απαγορεύσει σε κάμερες και δημοσογράφους να τριγυρνούν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, προκειμένου να μην καταγράφεται η μεταχείριση που επιφυλάσσουν στους μετανάστες.

Επιτυχίες ξε-επιτυχίες ακόμα και αυτή η Ελληνική Αστυνομία χρειάζεται λίγη βοήθεια με αυτά τα τσογλάνια…

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα επεισόδια στον Αγιο Παντελεήμονα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v