Σώβρακα και φανέλες

Τι είναι αυτό που μπορεί να σπρώξει 80.000 ανθρώπους να πάνε στο γήπεδο για να επευφημήσουν τον άσσο που ΘΑ τους χαρίσει συγκινήσεις διασύροντας τους αντιπάλους; Νομίζω- τελικά- μόνο η βαρεμάρα.  
Κοίταζα το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, από την παρουσίαση του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο στον φίλαθλο κόσμο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η παρουσίαση του άσσου, που κόστισε όσο το ετήσιο ΑΕΠ μιας μικρής αφρικανικής χώρας, έγινε όχι σε κάποια αίθουσα για συνεντεύξεις τύπου, αλλά στο ίδιο το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, χωρητικότητας περίπου 90.000 θεατών.

Το περίεργο ήταν ότι το στάδιο σχεδόν γέμισε! Περίπου 80.000 κόσμος πήγε να δει «από κοντά» έναν ποδοσφαιριστή όχι να αγωνίζεται, αλλά να λέει κανά- δυο μπούρδες του στυλ «ήρθα για να πάρω τίτλους», «είμαστε οι καλύτεροι» και λοιπά σοφά και για να παίξει με τη μπάλα στα γόνατα και το κεφάλι του σαν εκπαιδευμένη φώκια.

Ογδόντα χιλιάδες άνθρωποι έκριναν ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν για τρεις ώρες από τη ζωή τους είναι να στριμωχθούν για να επευφημήσουν έναν παίκτη ποδοσφαίρου για το θέαμα που ΘΑ τους χαρίσει. Τα ίδια έγιναν προ ημερών με το έτερο μεταγραφικό απόκτημα της ίδιας ομάδας, τον βραζιλιάνο Κακά.

Τα ίδια γίνονται και σε κάθε (νομιζόμενη ως) σπουδαία μεταγραφή ελληνικού συλλόγου, όπου χιλιάδες μπούφοι πηγαίνουν στο αεροδρόμιο να υποδεχτούν το μελλοντικό τους ίνδαλμα, το οποίο βάζοντας πολλά γκολ θα διασύρει τους αντιπάλους.

Συγγνώμη που ρωτάω, αλλά χρειάζεται να είσαι κουλτουριάρης για να θεωρήσεις όλο αυτό ανεγκέφαλο;




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v