Γνωρίζοντας το Κτήμα Παύλου και τα κρασιά του

Το Κτήμα Παύλου, στο Αμύνταιο, είναι ένα οινοποιείο που (ακόμα) είναι σχετικά άγνωστο στο ευρύ οινόφιλο κοινό. Δεν έχει οργανωμένη διανομή σε κάβες, σούπερ μάρκετ κλπ, δεν έχει ως τώρα λάβει μέρος σε εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις, κ.ο.κ. Έχει όμως καλά κρασιά, ιδιαίτερα φιλικά και ευχάριστα, τα οποία μάλιστα έχουν και πολύ λογικές τιμές.

Η γκάμα του Κτήματος Παύλου έχει ως εξής: Ξεκινάει με ένα λευκό από Ξινόμαυρο (blanc de noirs), το οποίο περιέχει και 20% Riesling, συνεχίζει με ένα ροζέ από 100% Ξινόμαυρο, και περιλαμβάνει και δύο ερυθρά: ένα 100% Ξινόμαυρο, και ένα χαρμάνι Ξινόμαυρο - Syrah. Η γκάμα ολοκληρώνεται με ένα ροζέ αφρώδες ημίξηρο από 100% Ξινόμαυρο.

Τα κρασιά του Κτήματος Παύλου πρωταγωνίστησαν χτες το βράδυ σε μια όμορφη βραδιά που απολαύσαμε μαζί με τους μαθητές και τους αποφοίτους του Σεμιναρίου Απόλαυσης του Κρασιού, και τους φίλους τους. Η εκδήλωση έγινε στο εστιατόριο του Bizart στο Μαρούσι και είχε ρεκόρ συμμετοχής: Περισσότερα από 90 άτομα, μία μεγαααάλη παρέα οινοφίλων, δοκιμάσαμε τα κρασιά στο φυσικό τους περιβάλλον - σε συνδυασμό δηλαδή με τα διάφορα φαγητά του πλούσιου μπουφέ της βραδιάς, προκειμένου να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του σχετικά με τους συνδυασμούς της αρεσκείας του. Πάνω απ' όλα όμως διασκεδάσαμε, κάτι που συμβαίνει κάθε φορά που βρισκόμαστε. Ευχαριστώ θερμά όλους τους φίλους που ήταν μαζί μας χτες, καθώς και τον κύριο Τρύφωνα Πέππα, Διευθυντή Πωλήσεων του Κτήματος Παύλου, που εκπροσώπησε το Κτήμα και μας μιλησε για αυτό.

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για το Κτήμα Παύλου μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pavlouestate.com (προς το παρόν μόνο στα Αγγλικά). Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από την όμορφη αυτή βραδιά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v