Μπλοκάρω όπως "blogάρω"

Η άρση του απορρήτου των blogs και των βασικών στοιχείων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πρέπει να θεωρείται γεγονός. Αποτελεί το κύκνειο άσμα του Εισαγγελέα Εφετών, κ. Γ. Σανιδά, ο οποίος συνταξιοδοτείται μετά βαΐων.   
Η άρση του απορρήτου των blogs και των βασικών στοιχείων των συνδιαλέξεων αποτελεί το κύκνειο άσμα του Εισαγγελέα Εφετών, κ. Γ. Σανιδά. Σύμφωνα με σχετική γνωμοδότηση που δημοσίευσε το τελευταίο 24ωρο πριν συνταξιοδοτηθεί, ο κ. Σανιδάς δεν θα απαιτείται η έγκριση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών για να ερευνώνται «ηλεκτρονικά ίχνη» εγκληματικής πράξης.

Η κίνηση Σανιδά φαίνεται να έχει ως βασική της στόχευση τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, επιχειρώντας να συμπληρώσει την ανεκδιήγητη διάταξη περί ονομαστικών καρτοκινητών τηλεφώνων- συζήτηση για την οποία πυροδότησε η δεύτερη σερί επιτυχημένη απαγωγή του επιχειρηματία προ μηνών.

Εν παρόδω βέβαια ο κ. Σανιδάς- τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος- ρίχνει και μια καρπαζιά στα blogs, χρησιμοποιώντας ως αφορμή την «αναγκαία προστασία από τα εκβιαστικά δημοσιεύματα».

Τόσο σε ό,τι αφορά τους διαδικτυακούς εκβιασμούς, όσο και στο θέμα της παιδικής πορνογραφίας που νομίζω ότι σκόπιμα και για λόγους… συμπάθειας συμπεριελήφθη στα εγκλήματα που υποτίθεται ότι κινήσεις όπως η γνωμοδότηση Σανιδά θα σταματήσουν, προφανώς και πρέπει να υπάρξει κάποιος περιορισμός.

Το ζητούμενο είναι αν η ορθότερη πρακτική είναι, με επικοινωνιακό δεκανίκι το «δέον γενέσθαι», να αχρηστεύονται διατάξεις προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μόνο και μόνο επειδή «πονάει κεφάλι- κόβει κεφάλι».
 
Γιατί, όπως έχουμε δει, οι ελευθερίες δύσκολα αποκτώνται και εύκολα ανακαλούνται.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v