Ω, τι ωραίες φράουλες!

Οι συμπαθέστατοι κάτοικοι της Νέας Μανωλάδας του νομού Ηλείας έχουν μια ανατρεπτική πρόταση για τη δικαιοσύνη αλλά και τη μεταναστευτική πολιτική, που αποτελεί και πρόβλημα των ημερών: Δένουμε τους παραβάτες- μετανάστες στα οχήματά μας και τους σέρνουμε γύρω τριγύρω στα πανέμορφα μέρη μας. Ποιος θα μας τιμωρήσει;   
Συζητάμε για μεταναστευτική πολιτική, κάνουμε παράπονα στους ευρωπαίους που δεν χρηματοδοτούν την απόφασή τους να είναι η Ελλάδα το σύνορο της Ευρώπης στην παράνομη μετανάστευση, και ερευνούμε τα αίτια του προβλήματος.

Αυτά την ίδια στιγμή που στην εξωτική Νέα Μανωλάδα, που ως γνωστόν βγάζει ωραίες φράουλες, οι δουλοπάροικοι λαθρομετανάστες βρίσκουν και στο πρόσωπο της συντεταγμένης πολιτείας την απόρριψη που ως λαός- προφανώς- νιώθουμε ότι τους αξίζει.

Ίσως τις προηγούμενες ημέρες είχατε αντιληφθεί το καταπληκτικό σκηνικό στην ως άνω κωμόπολη του νομού Ηλείας, κατά το οποίο οι ντόπιοι αφού συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς που επιχείρησαν να κλέψουν κάτι αρνιά, τους ξυλοκόπησαν και μετά τους έδεσαν σε μηχανοκίνητα οχήματα σέρνοντάς τους (!) ως άλλοι Αχιλλείς στους δρόμους της πόλης.

Μια περίπτωση σκληρότητας, λες, που θα τιμωρηθεί αρμοδίως από την ελληνική δικαιοσύνη τώρα που έγινε γνωστή. Στο κάτω- κάτω δε μπορεί κανείς να νιώθει υπεύθυνος για το κάθε πίθηκο που θεωρεί ότι μπορεί να βασανίζει τους μετανάστες. Άλλωστε υπάρχει η ευνομούμενη πολιτεία και οι εφαρμοστές του νόμου για να βάζουν στη θέση τους κάτι τέτοια καθάρματα.

Μμμ, όχι ακριβώς, σού απαντά η πολιτεία. Και αντί να σού δώσει άλλες εξηγήσεις, προτιμά να παραπέμψει για κακούργημα τους λαθρομετανάστες ζωοκλέφτες και για απλό πλημμέλημα τους Έλληνες σερίφηδες…

Γιατί- όλα κι΄όλα!- τα ζώα στην Ελλάδα τα αγαπάμε πολύ.


* Η φωτογραφία είναι του Γιάννη ΛΙάκου και ο Ιοβόλος τη βρήκε σε ένα post του site Indymedia.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v