48 ώρες φαγούρα

Η ενημέρωση για την πορεία (λέμε τώρα) του "48 Hour Film Project Athens 2009", ήρθε μέσω email με αποστολέα ένα άλλο φεστιβάλ (!), το "15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας". Ο Ιοβόλος υποψιάζεται ότι κάποιοι ξεκατινιάζονται...
Η ενημέρωση για την πορεία (λέμε τώρα) του 48 Hour Film Project Athens 2009, ήρθε μέσω email με αποστολέα ένα άλλο φεστιβάλ (!), το «15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας». Σύμφωνα λοιπόν με την "πληροφόρηση", τα μέλη της κριτικής επιτροπής του 48 Hour Film Festival παραιτούνται το ένα μετά το άλλο.

Την αρχή έκανε ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γιάνναρης, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ο οποίος παραιτήθηκε την Παρασκευή, ενώ ακολούθησαν ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης, η διευθύντρια φωτογραφίας Ολυμπία Μυτιληναίου και η ενδυματολόγος Ιωάννα Τιμοθεάδου. «Λίγες μέρες νωρίτερα ο Ορέστης Ανδρεαδάκης είχε παραιτηθεί από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, την οποία μέχρι τότε υπηρετούσε αφιλοκερδώς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Σύμφωνα με πληροφορίες βασικός λόγος της παραίτησης των μελών της κριτικής επιτροπής ήταν η, ασυνήθιστα ακριβή, τιμή του εισιτηρίου στην τελετή λήξης στο «Παλλάς»: 50 και 25 ευρώ (!!!) τη στιγμή που όλες οι παρόμοιες εκδηλώσεις διαθέτουν εισιτήρια 3 έως 6 ευρώ».

Για να καταλήξει: “Ανεξήγητο θεωρήθηκε επίσης το γεγονός ότι ακόμη και οι συμμετέχοντες – διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την ίδια τιμή. Το 48 HFP κατά δήλωσή του δεν προτίθεται να παραχωρήσει παρά μόνο ένα (1) δωρεάν εισιτήριο της τελετής λήξης για την κάθε ομάδα”.

Να πω κατ΄αρχάς ότι αν όντως συμβαίνει αυτό με την τιμή των εισιτηρίων είναι απαράδεκτο, όπως απαράδεκτο είναι και το να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν οι δημιουργοί και οι συντελεστές για να παρακολουθήσουν το πόνημά τους.

Εως εδώ καλά.

Αναρωτιέμαι τώρα εγώ τι δουλειά είχε να ανακατευτεί το «15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας» στη διαμάχη του 48 HFP με τα παραιτηθέντα μέλη της κριτικής επιτροπής του. Θεωρώ δε ότι δεν είναι τυχαίο πως ο «αφιλοκερδώς υπηρετήσας» καλλιτεχνικός διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής- ναι, σωστά μαντέψατε- του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Θεωρώ επίσης πως μόλις τσαντίστηκε με τους άλλους ενεργοποίησε την άλλη του θέση για να τους βλάψει. Αλλά ούτε και αυτό με ενοχλεί. Άνθρωποι είμαστε μια κατινιά περισσότερη- μια κατινιά λιγότερη, όλοι θα την κάνουμε.

Με ενόχλησε η κουτοπονηριά του ίδιου του δελτίου.

Νομίζω ότι το όλο απρόσωπο ύφος του κειμένου αλλά και το σημείο που πονηρά αναφέρει «σύμφωνα με πληροφορίες» είναι φτιαγμένο για να «περάσει» κατευθείαν στα μέσα όπου το δελτίο τύπου απευθύνθηκε. Γιατί που ακούστηκε ανακοίνωση να επικαλείται πληροφορίες ωσαν δημοσιογραφικό κείμενο; Μια ανακοίνωση ή "γνωρίζει" κάτι και το ανακοινώνει ή δεν κάνει τίποτα. Κανείς δεν ανακοινώνει κάτι "σύμφωνα με πληροφορίες".   

Αλλά- σού λέει ο αφιλοκερδής- καλοκαιράκι είναι, Δευτέρα απόγευμα είναι όλο, και κάποιος χώρος θα τους έχει μείνει... στείλτο έτσι γραμμένο «α λα δημοσιογραφικά» να είναι και λίγο ζουμερό, και όλο και κάποιος συνάδελφος θα βαρεθεί να το αλλάξει…

Αλλά, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, έχουσιν (τουλάχιστον λίγη) γνώση οι φύλακες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v