Οικολόγριες

Δεν ήταν πολιτικά αντιπαθής η κάθοδος των "οικολόγων" στις εκλογές- εδώ τόσα χρόνια κατεβαίνουν οι ταξικοί τους εχθροί, οι κυνηγοί. Πολιτικά ανόητη ήταν και από αυτή την άποψη την επικροτώ ως ένα βήμα πιο κοντά στην αγαπημένη αποχή.   
Να πω κάτι δημοσίως κατά των Οικολόγων παραμονές εκλογών δεν ήθελα. Όχι γιατί το εκλογικό τους μοντέλο δεν έμπαζε από παντού, αλλά γιατί είχα τις ελπίδες μου ότι θα ξεκολλήσουν κανένα ψηφαλάκι από το δικομματισμό- έστω και λόγω της «πράσινης μόδας».

Ως ομάδα ανθρώπων οι αγαπητοί οικολόγοι δεν μού φταίνε. Μού είναι τόσο συμπαθείς όσο οι φουρναραίοι, οι ποδηλάτες ή τα μέλη του Συλλόγου «Μίλτος Σαχτούρης». Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.

Η πολιτική θέση αυτών που επέλεξαν να κατέβουν στις εκλογές με τέτοιο όνομα (περίπου σαν να μετείχε στις εκλογές κόμμα με την επωνυμία «Χριστιανοί» ή «Τίμιοι» ή «Βαμμένοι Ροζ») συνοψίζεται στο ότι… δεν έχουν άλλη πολιτική θέση, πλην της οικολογίας. Ούτε με αυτό έχω κανένα πρόβλημα, αλλά πολιτική θέση δεν το λες.

Αυτοί λοιπόν οι τύποι ζήτησαν να εκπροσωπήσουν την ελληνική κοινωνία στην Ευρωβουλή κοινοποιώντας το πρόγραμμά τους σε ό,τι αφορά κυρίως (ναι, σωστά μαντέψατε) τα οικολογικά θέματα. Για τα υπόλοιπα, αν κατάλαβα καλά, μας παρέπεμπαν στους Γερμανούς «Οικολόγους- Πράσινους», των οποίων την πολιτική θέση έπρεπε να φροντίσουμε να μάθουμε μόνοι μας.

Κατά τη δημοσκοπική άνοιξη των οικολόγων περί τις 20 ημέρες πριν τις εκλογές, αρκετοί θεωρούσαν «δώρο» την εμφάνισή τους, καθώς ανατάραζαν το σύστημα, αφαιρώντας ψήφους από το Συνασπισμό και αποδυναμώνοντας τη "χαλαρή ψήφο", αλλά και δίνοντας στην όλη ψηφοφορία χαρακτήρα «μη επίσημο». Όταν τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν οι «αντεθνικές» θέσεις του κ. Τρεμόπουλου, εκείνος δικαίως υποπτεύθηκε ότι το timing δεν ήταν τυχαίο.

Παρά τη μετεκλογική τους γκρίνια ωστόσο, το γνωρίζουν ότι η εκλογή ενός βουλευτή είναι επιτυχία.

Ειδικά αν το πολιτικό στυλ που επιθυμείς να προβάλεις είναι σαν αυτό της κυρίας στη φωτογραφία που ακολουθεί- εικονίζεται δίπλα στον κ. Τρεμόπουλο, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του το βράδυ των εκλογών:  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v