Καρατζαφέρτα

Πόσο επικίνδυνος είναιο κ. Καρατζαφέρης για τη Δημοκρατία μας; Λιγότερο από ό,τι φοβούνται οι αριστερίζοντες, απαντώ. Ο άνθρωπος κοιτάει την (πολιτική του) πάρτη και απειλεί απλώς την ηθική και την αισθητική μας. Αν καταλήξει να απειλεί και τη δημοκρατία "μας" θα είναι γιατί θα το θέλουν τόσοι πολλοί, που τελικά δεν θα την "απειλεί".      
Οι εκλογές είναι διασκεδαστικές γιατί έχουν σχεδόν πάντα- έναν τουλάχιστον- χαμένο. Είναι η παράταξη για την οποία τα πράγματα δεν έχουν πάει καλά, αυτή η οποία «παίρνει το μήνυμα», «ακούει το ηχηρό καμπανάκι», «αλλάζει ρότα», «αφουγκράζεται το λαό» και διάφορες άλλες αναξιοπρεπείς μπούρδες που λένε οι ηττημένοι για να μην φαίνεται η πεσμένη τους μούρη.

Οι φετινές ευρωεκλογές ήταν ωστόσο πιο ενδιαφέρουσες για τον νικητή τους. Τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, που ούτε λίγο ούτε πολύ πήρε το ίδιο ποσοστό με αυτό του ΚΚΕ, κλέβοντας ψηφαλάκια από την κεντροδεξιά.

Ο Ιοβόλος δεν ανήκει στον εσμό των ανθρώπων που πιστεύουν ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία, ούτε ότι η δημοκρατικότητα μας ως λαού απειλείται από την ενδυνάμωση του κόμματός του. Ο λόγος είναι ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι στα μάτια μου ο ορισμός του οπορτουνιστή πολιτικού χωρίς ιδιαίτερες αρχές.

Την εποχή που διαπίστωσε ότι στη Νέα Δημοκρατία προκοπή δεν θα δει και έκανε το δικό του τσιφλίκι, έκρινε (και σωστά) ότι το μόνο κενό στον πολιτικό χώρο ήταν αυτό της λαϊκής δεξιάς. Μη φανταστείτε τίποτα ακραίο- η γνωστή ευρωπαϊκή συνταγή για την αθρόα έλευση των μεταναστών, για τις αλύτρωτες πατρίδες, για την εξωτερική πολιτική που είναι ενδοτική, ολίγη από καθημερινή αδικία για τον πολίτη και… έτοιμο το γλυκό.

Γιατί λοιπόν δεν είναι επικίνδυνος ο κ. Καρατζαφέρης; Μα, γιατί δεν πρόκειται για έναν αμετανόητο ιδεολόγο, αδίστακτο μπροστά σε οτιδήποτε προκειμένου να προωθήσει τις ιδέες του. Αντίθετα, αυτοπεριορίζεται μια χαρά, ουδέποτε περνώντας τα εσκαμμένα- με άλλα λόγια αυτά που επιθυμεί το target group του να τού τάζουν- για να μην κακοκαρδίσει κανέναν.

Και για να το σχηματοποιήσω, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι αν πρότειναν στον κ. Καρατζαφέρη συνεργασία από το ΠΑΣΟΚ ή από οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό σχήμα αυτός για να δεχθεί θα επέμενε να συμφωνήσουν στη… μεταναστευτική πολιτική;

Αν πάλι αυτά που λέει ο εκάστοτε Καρατζαφέρης βρίσκουν όλο και περισσότερα ευήκοα ώτα, τότε το πρόβλημα δεν είναι ο κηρύττων, αλλά συνολικά η κοινωνία μας. Και ο Καρατζαφέρης, αν δεν έχει ήδη επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία σε καλύτερο πόστο, θα είναι αυτό που της ταιριάζει (και της αξίζει).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v