Και ο κλήρος πέφτει... στο σεξ

«Το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ταπεινώς φρονούμε ότι υπαγορεύεται “εκ του πονηρού”(...). Παρατηρούμε ότι τα μικρά παιδιά που διδάσκονται στημένα από τους γονείς τους ή από ειδικούς τα περί του σεξ αποκτούν ένα άγχος».  Τάδε έφη ομάδα ιερέων που αντιδρά στην εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδεαγώγησης στα σχολεία. Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, ως συνήθως, προσπαθεί να μην συγχύσει τον κλήρο.      
«Το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ταπεινώς φρονούμε ότι υπαγορεύεται “εκ του πονηρού”(...). Παρατηρούμε ότι τα μικρά παιδιά που διδάσκονται στημένα από τους γονείς τους ή από ειδικούς τα περί του σεξ αποκτούν ένα άγχος».

Με το κείμενο αυτό που εστάλη στην Ιερά Σύνοδο μια ομάδα ιερέων προβάλει τις αντιρρήσεις της στο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία- μια υπόθεση που την πρωτακούσαμε στη δεκαετία του 1980 και έκτοτε συζητιέται συνέχεια χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Μπήκα στον πειρασμό να μην κράξω τους σεβάσμιους ιερείς, που προτιμούν να είναι οι έφηβοι εκτεθειμένοι σε ψυχολογικά σύνδρομα, αφροδίσια νοσήματα και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες παρά να αποκτούν «ένα άγχος». Εν μέρει τα κατάφερα, αφού σταματάω εδώ.

Φαίνεται όμως από τις κατευναστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλου («δεν υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά διαφορετικές απόψεις»), ότι η πίεση της εκκλησίας προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων (αλήθεια, το… «κρυφό σχολειό» συνδέει τους δύο θεσμούς;) αρχίζει να εντείνεται λόγω προφανώς και των εκλογών.

Θυμίζω ότι εκκρεμεί η απάντηση του υπουργείου στο τριτοκοσμικό αίτημα της εκκλησίας να μην είναι προαιρετική η διδασκαλία των θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία, αλλά υποχρεωτική.

Όσο η Κυβέρνηση δεν δίνει αυτό το δωράκι- περιμένει και αυτή να δει τι την συμφέρει εκλογικά: η θρησκόληπτη μάζα ή αυτή της «προοδευτικής» κεντροαριστεράς;- τόσο η εκκλησιαστική κριτική θα αφορά ευαίσθητα θέματα για τα οποία κανείς υπουργός δεν θα ήθελε να αποφασίζει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v