Διπλωματία μηδέν

Να που το μπάχαλο στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει τέλος. Ποιος έδωσε δικαίωμα στους διπλωματικούς υπαλλήλους να ξεμπροστιάζουν την υπουργό κ. Μπακογιάννη; Τις πολιτικές της φιλοδοξίες δεν τις σκέφτονται; Λίγη ευελιξία δεν διαθέτουν, διπλωμάτες άνθρωποι ώστε να είμαστε όλοι (;) ικανοποιημένοι;     
Τέτοιος σκοτωμός στο υπουργείο Εξωτερικών είχε να γίνει από όταν υπουργός ήταν ο «γίγαντας» Θεόδωρος Πάγκαλος. Μπορεί μεν η κ. Ντόρα να μη χειροδίκησε όπως είχε κάνει ο ευτραφής πολιτικός, αλλά φαίνεται ότι το διπλωματικό προσωπικό θα προτιμούσε να είχε συμβεί κάτι τέτοιο, παρά να διαπομπεύεται για έλλειψη επαγγελματισμού.

«Βρε σεις, έτσι το λέω. Δεν πρόκειται να πάθει κανείς τίποτα. Πάρτε την ευθύνη να με καλύψετε εσείς και δεν κανείς δεν τιμωρηθεί για το παραμικρό. Αφού έδωσα εντολή να γίνει ΕΔΕ», μοιάζει να λέει η κ. Ντόρα, αλλά ες μάτην, αφού οι διπλωμάτες είναι και ευπατρίδες και λίγο το ψώνιο με το «όνομά» τους το έχουν, αρνούμενοι να καταλάβουν πως λειτουργεί η πολιτική εν Ελλάδι.

Αυτό που η χρειάζεται τώρα η φιλόδοξη υπουργός, που φαίνεται ότι έχει μπλέξει με ΠΑΣΟΚους, είναι ένα γενναίο χαμηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας το οποίο να δουλεύει στο υπουργείο, που θα βγει και θα πει με παρρησία «εγώ το πήρα το χαρτί. Το πήγα σπίτι μου, τύλιξα σαρδέλες και το επέστρεψα μόλις η κ. Μπακογιάννη μπήκε στο γραφείο της. Δε φταίει η καημένη».

Εν τω μεταξύ η κίνηση της Κυβέρνησης να συλλάβει την οικογένεια του… εκλιπόντος μού φαίνεται λίγο κομπογιαννίτικη και επικοινωνιακή. Ναι μεν υπάρχει η δικαιολογία ότι οι κόρες και η γυναίκα του κ. Καραβέλα αποδέχτηκαν προϊόντα εγκλήματος αλλά εμένα μου μοιάζει σα να προσπαθούν οι αρχές να εμφανιστούν ενεργητικές… κατόπιν εορτής ή εν πάση περιπτώσει σα να εκβιάζουν τον φυγόδικο να επιστρέψει.

Όποια εκ των δύο επιδιώξεων και αν είναι στο μυαλό των ιθυνόντων, για στρατηγικό λάθος δε μπορώ να μιλήσω. Αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι οι αποφάσεις για αυτές τις κινήσεις λαμβάνονται από δικαστικές αρχές, δε μοιάζει λίγο τραβηγμένο;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v