Περισσότερη αστυνομία γρήγορα!

Η οργάνωση "Λαϊκή Θέληση" που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της Τετάρτης στο Κολωνάκι και της 19ης Μαρτίου στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, δε νομίζω ότι διαφέρει από τις παρόμοιες μισοάγνωστες φράξιες που αναλαμβάνουν τα τελευταία δύο- τρία χρόνια την ευθύνη για παρόμοιες ενέργειες. Είναι άλλωστε όλες "παιδάκια" της 17 Νοέμβρη.  
Διάβαζα σήμερα την είδηση για την πρωτοεμφανιζόμενη (αν δεν κάνω λάθος) οργάνωση«Λαϊκή Θέληση», η οποία με προκήρυξή της ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της Τετάρτης στο Κολωνάκι και της 19ης Μαρτίου στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.

Η οργάνωση επικαλέστηκε διάφορους πολιτικούς- επαναστατικούς λόγους για να δικαιολογήσει τις πράξεις της, των οποίων τη βασιμότητα δεν θα ήθελα να σχολιάσω.

Περισσότερο ενδιαφέρον μού φαίνεται ότι έχει το να παρατηρήσει κανείς πόσες τέτοιες οργανώσεις έχουν τα τελευταία δύο με τρία χρόνια ξεφυτρώσει, οι οποίες παρά τις ιδεολογικές διαφορές που φαντάζομαι ότι έχουν, μοιάζουν να τρέφουν παρόμοιες επαναστατικές- τροτσκιστικές φιλοδοξίες.

Όταν προ τεσσάρων- πέντε ετών αρκετοί εκ των Ελλήνων χάρηκαν για την ευταξία που υποτίθεται θα σήμαινε ο εγκλεισμός των μελών της 17Νοέμβρη στη φυλακή, ουκ ολίγες φωνές υπερασπίζονταν το κοινωνιολογικής υφής κλισέ περί "των κοινωνικών συνθηκών που οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα".

Με άλλα λόγια έλεγαν ότι το πρόβλημα της τρομοκρατικής βίας δεν θα λυθεί με την πάσης φύσεως καταστολή, αλλά με εντοπισμό των πηγών του θυμού και, ει δυνατόν, αντίστοιχη θεραπεία.

Κατηγορήθηκαν τότε ως αριστερίστικες Κασσάνδρες και οι βαρετές «προειδοποιήσεις» τους χάθηκαν στους κομπασμούς του υπουργείου Δημόσια τάξης και στα «μπράβο» των αμερικανών.

Τέσσερα χρόνια μετά, δε νομίζω ότι υπάρχει οποιοσδήποτε σώφρων άνθρωπος που να θεωρεί ότι οι δεκάδες αυτές μικροργανώσεις ξεπήδησαν επειδή τα αστυνομικά μέτρα της προηγούμενης πενταετίας χαλάρωσαν!

Νομίζω ότι θα αναγκαστούμε να ξανακάνουμε την ίδια κουβέντα σε λίγα χρόνια, όταν αυτοί οι πυρήνες δράσης θα έχουν γιγαντωθεί, έχοντας ακολουθήσει την πορεία της 17ης Νοέμβρη. Ή και νωρίτερα: όταν οι πιτσιρικάδες "του Δεκέμβρη" ξαναβγούν στους δρόμους με πετρούλες και καδρόνια. 
    
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v