Η Google, η Microsoft και ο πόλεμος για τον θρόνο

Κάποιος χτυπάει (καθόλου διακριτικά) την πλάτη της Microsoft. Είναι η Google που ετοιμάζεται να αλώσει και το τελευταίο κάστρο της παγκόσμιας ηλεκτρονικής κυριαρχίας, τα λειτουργικά συστήματα.     
Αρκετοί εξ ημών μεγαλώσαμε με την παγκόσμια κυριαρχία της Microsoft, και γνωρίσαμε τον Μπιλ Γκέητς ως τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη. 
 
Όσοι, με τη γιγάντωση του Google, είχαν προβλέψει ότι θα η Microsoft του κ. Γκέητς βρήκε επιτέλους το δάσκαλο αντίπαλο που της ταιριάζει φαίνεται να πέφτουν μέσα.

Μετά τον κατά γενική ομολογία πολύ ικανοποιητικό και ελαφρύ browser Chrome, ο δημοφιλέστερος διαδικτυακός τόπος ανά τον κόσμο, η εταιρία του κ. Σμιτ αποφασίζει να διεισδύσει στους χώρους των λειτουργικών συστημάτων- το άντρο της Microsoft.

Έχοντας ήδη κατασκευάσει λειτουργικό σύστημα που «παίζει» στα notebooks η Google σκοπεύει να εκτοπίσει από τους υπολογιστές της υφηλίου το αντίπαλο πλέον δέος που έχοντας δει τον ανταγωνισμό να έρχεται, εξαγόρασε τη Yahoo για να χτυπήσει το… κακό στο σπίτι του.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη λένε ότι το παιχνίδι έχει κριθεί και ότι η λευκή πετσέτα από τη Microsoft είναι θέμα χρόνου. Είναι μάλλον οι ίδιοι που θυμήθηκαν το παλιό ρητό: «Αν η Microsoft έφτιαχνε αυτοκίνητα, θα είχε κλείσει».

Ο Ιοβόλος δεν επιθυμεί να πάρει το μέρος της Google- παρά το ότι η περιγραφή του επιχειρηματικού της μοντέλου φαίνεται δίκαιη για όλους- μόνο και μόνο επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στις εταιρίες που γιγαντώνονται υπερβολικά.

Νομίζει, καχύποπτος ων- ότι το δέλεαρ της μονοπωλιακού τύπου εξουσίας είναι τόσο μεγάλο, που κανένα επιχειρηματικό πλάνο, όσο δίκαιο και αν είχε την πρόθεση να είναι δεν θα μπορέσει τελικά να αντισταθεί. 

Θεωρώ  όμως ότι με τις σούπερ εταιρίες συμβαίνει ότι και με τα πιτσιρίκια. Το πρώτο είναι σίγουρα κακομαθημένο, μέχρι να έρθει το δεύτερο. Και ούτω καθεξής, βέβαια…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v