Και μη χοιρότερα...

Η γρίπη των πτηνών παραδίδει τα ηνία του τρόμο των μαζών στη γρίπη των χοίρων. Τα πλήθη- όχι τα αραβικά- αγχώνονται και η νέα τρομολαγνεία θα τους αγγίξει όλους. Πλην ίσως των φαρμακευτικών.   
Πιέζω το μυαλό μου τα τελευταία χρόνια να μη σκέπτεται συνωμοσιολογικά. Ομολογώ πως δεν τα καταφέρνω. Μού φαίνεται πιο λογικό μια σειρά πραγμάτων αθλητικών, πολιτικών, επιχειρηματικών και τα λοιπά να ρυθμίζονται μέσω συμφωνιών των ενδιαφερομένων μερών, παρά να αφήνονται στο έλεος της τυχαιότητας ή/και της απρόβλεπτης αντιπαλότητας.

Το ίδιο πιστεύω ότι συμβαίνει με τις επιδημίες. Όταν τα κέρδη των απανταχού φαρμακευτικών έχουν πάρει την κατιούσα, να σου και ξεσπά μια νέα ασθένεια, μια επιδημία, την οποία μετά «κόπων και βασάνων» οι ερευνητές- που δουλεύουν για τις φαρμακευτικές βεβαίως- καταπολεμούν και οι εργοδότες τους καρπώνονται τα υπερκέρδη της αποκλειστικής χρήσης του φαρμάκου.

Αυτό έγινε με τα (υποτιθέμενα;) εμβόλια για τη γρίπη των πτηνών και αυτό προβλέπω ότι θα γίνει τώρα με την… εφευρεθείσα γρίπη των χοίρων, που ήρθε άρον- άρον και αναστατώνει τους καταναλωτές και τις χρηματιστηριακές αγορές.

Όχι βέβαια τις μετοχές ως σύνολο, αφού κάποιοι θα βρουν ενδιαφέρον ότι τα οικονομικά portals σήμερα απασχολεί μεταξύ άλλων η άνοδος των μετοχών της Roche, της παρασκευάστριας του Tamiflu (κατά 3,9% την ώρα που γράφω) της Glaxo (κατά 3,5%) και της ισραηλινής NasVax, παρασκευάστριας διάφορων αντιγριπικών σκευασμάτων, που έφτασε να κερδίζει έως και 150% στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Το χοίρον, βέλτιστον…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v