Αγαθο-νησιώτες, τι νομίσατε;

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει οπωσδήποτε υπό μελέτη ένα απαράμιλλο και νεωτερικό σχέδιο για την διαχείριση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Αυτός είναι ο λόγος που απορρίπτει αιτήσεις όπως αυτή της Κοινότητας Αγαθονησίου.
Οι παλαιότερες απόψεις, αν θυμάμαι καλά- μην πάρω στο λαιμό μου και το δημοκράτη- του Πάνου Καμμένου, εν όψει τότε και Ολυμπιάδας, περί στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, δεν ευδοκίμησε.

Έκτοτε ουκ ολίγοι έχουν ασχοληθεί σοβαρότερα με το θέμα, μεταξύ αυτών και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς να έχει δοθεί μόνιμη λύση, τα οργανωμένα κράτη φαίνεται να καταλήγουν στην λύση του ελέγχου της εισόδου των λαθρομεταναστών, ώστε τουλάχιστον να καταγράφονται οι είσοδοι.

Το υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας φαίνεται πως έχει στα σκαριά μια ακόμη καλύτερη λύση, την οποία δεν γνωρίζουμε- αν και πολύ θα το θέλαμε

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα μετά την αρνητική απάντηση που έδωσε το ΥΕΝ στον Πρόεδρο της κοινότητας του Αγαθονησίου κ. Β. Κόττορο στο αίτημά του για δημιουργία λιμενικού σταθμού που θα φιλοξενούσε και θα ήλεγχε τη λαθρομετανάστευση.

Το «μάζεμα» εκ μέρους των ιθυνόντων- αφότου βεβαίως η υπόθεση πήρε αρνητική δημοσιότητα για την Κυβέρνηση και η ανακοίνωση περί «γραφειοκρατικού λάθους» ελέγχεται ως σκοτεινό σχέδιο για να περάσει απαρατήρητη η νέα πρόταση του ΥΕΝ (η κρυφή) για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.

Δεν ήταν στις προθέσεις τους, λένε τώρα, να απορρίψουν το αίτημα της κοινότητας Αγαθονησίου. Απλώς αυτή είναι η «διαδικασία ρουτίνας».

Δηλαδή, για να καταλάβω, φτάνει ένα αίτημα από μια «ακριτική» και φορτισμένη τελευταία περιοχή της Ελλάδας σε ένα υπουργείο, και η διαδικασία ρουτίνας είναι να απορριφθεί το αίτημα χωρίς να εξεταστεί η βασιμότητά του;

Λυπάμαι, αλλά εγώ τέτοια ψεύδη δεν τα πιστεύω.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v