Domaine Aivalis in distribution deal with GENKA

Το θέμα ήταν γνωστό από καιρό στους επαγγελματικούς κύκλους, ωστόσο το επίσημο δελτίο τύπου κυκλοφόρησε μόλις χτες. Το γεγονός λοιπόν είναι ότι τα κρασιά του Κτήματος Αϊβαλή στη Νεμέα διανέμονται πλέον αποκλειστικά από την εταιρεία ΓΕΝΚΑ Εμπορική (ναι, αυτή που έχει και τα Cellier).

Θεωρώ την είδηση πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και ευχάριστη, επειδή πιστεύω ότι πλέον τα κρασιά του Κτήματος Αϊβαλή θα έχουν καλή τοποθέτηση σε κάβες και εστιατόρια, όπως τους αξίζει.


Πρέπει να σας πω ότι τρέφω μεγάλη συμπάθεια στον Χρήστο Αϊβαλή, (φωτο) τον ιδρυτή - και κινητήρια δύναμη - του Κτήματος. Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα όταν πρωτοκατέβηκα στη Νεμέα, όπου και με κέρδισε με την φιλοξενία του, αλλά και με την αυθεντικότητά του.


Έκτοτε παρακολουθώ τα κρασιά του ανελλιπώς, σε επαγγελματικό επίπεδο. Σε προσωπικό επίπεδο, μία Νεμέα Αϊβαλή δεν λείπει ποτέ από το σπίτι. Δεν σας κρύβω μάλιστα ότι, όταν πρέπει να πάω δώρο κρασί σε κάποιον φίλο ή γνωστό που ξέρω ότι θα εκτιμήσει μία καλή Νεμέα, το πιο πιθανό είναι ότι θα επιλέξω ένα από τα πιο αγαπημένα μου κρασιά γενικώς: το "Μονοπάτι"Αϊβαλή.


Επιπλέον, η "απλή" Νεμέα του Κτήματος είναι από τις καλύτερες, κατά τη γνώμη μου, της κατηγορίας, ενώ το θρυλικό "4" είναι ένα από τα πιο δυνατά και αξιομνημόνευτα Ελληνικά κόκκινα κρασιά που μπορεί να δοκιμάσει κανείς - κι όποιος μάλιστα γνωρίζει πώς προκύπτει το συγκεκριμένο κρασί, δεν σοκάρεται από το γεγονός ότι είναι ένα από τα ακριβότερα στην αγορά.


Εν τω μεταξύ ήξερα ότι το Κτήμα πειραματίζεται και με διεθνείς ποικιλίες όπως το Cabernet Sauvignon, το Tannat και το Syrah. Και  μπορώ με χαρά να σας πω ότι κάποια πρώτα δείγματα που δοκίμασα στο πρόσφατο Οινόραμα μου φάνηκαν πολλά υποσχόμενα...


Εύχομαι κάθε επιτυχία στην καινούρια αυτή συνεργασία!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v