Τα ναυτάκια και οι καπεταναίοι

Η γειτονική μας πΓΔΜ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα προτρέποντας τους... αναρίθμητους εκδρομείς της να μην προτιμούν τη χώρα μας για διακοπές. Η αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας είμαστε σίγουροι πως δεν θα αργήσει. Προς το παρόν, δείτε ένα video που αποτυπώνει ανάγλυφα τις έως σήμερα διαμορφούμενες σχέσεις.     
Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, λέει ο λαός. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο ρόλος του λύκου πρέπει να αναγνωριστεί στο αδύναμο πλην φιλόδοξο κράτος της Μακεδονίας ή, αν προτιμάτε το πιο «εθνικό», της ΠΓΔτΜ.

Η επιθετική διπλωματία της χώρας του Βορά σκέφτηκε να εκδώσει λοιπόν "ταξιδιωτική οδηγία" για την Ελλάδα- πράγμα που στη διεθνή πρακτική σημαίνει πως λέει στους πολίτες της "αν θέλετε να πάτε εκεί εγώ σας προειδοποιώ ότι δεν είναι ασφαλές". Για την ανασφάλεια μάλιστα της Ελλάδας ως προορισμού, οι αρμόδιοι επικολούνται τις εξεγέρσεις, τις ταραχές, τις μολότωφ κλπ.       

Στο επίπεδο των εντυπώσεων το σχέδιο δεν είναι κακό. Οι Έλληνες έχουν πρόβλημα με τις τουριστικές κρατήσεις λόγω οικονομικής κρίσης, άρα λίγη αρνητική δημοσιότητα παραπάνω θα «τσούξει».

Χωρίς να μπορώ να βρω απολύτως ευθείες αντιστοιχίες, η στάση της γείτονος μου θυμίζει- συνυπολογιζομένης και αυτής της περίστασης- τον πιτσιρικά του ακόλουθου video που… υποβάλει τα σέβη του στον ποδοσφαιριστή- σταρ της Λίβερπουλ, Στήβεν Τζέραρντ.

Φαντάζομαι ότι η ελληνική διπλωματία δε λειτουργεί λαμβάνοντας υπόψη της τις οπτικές συμπτώσεις. Αλλά, όσο να πεις, η άτιμη η εικονοποίηση βοηθάει τους πιο αδύνατους νόες.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v