Toscanity I: Casetta

Toscanity Toscanitá, κατά το Felicitá) είναι μία λέξη που έμαθα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ. Αποτυπώνει όλη τη μαγεία αυτής της απίστευτης περιοχής που ονομάζεται Τοσκάνη, στη Βόρεια Ιταλία, και που κάνει το κάθε τι εκεί πέρα μοναδικό και ιδιαίτερο, ακόμα και ανάμεσα σε όμοια πράγματα.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η Ξένια Λαιμού, η οποία θα μπορούσε να φέρει τον ιδιαίτερα μυθιστορηματικό (για να μην πω κινηματογραφικό) τίτλο "Μια Ελληνίδα στην Τοσκάνη". Η Ξένια ζει στην περιοχή πολλά χρόνια και είναι ιδιοκτήτρια της Casetta, ενός πανέμορφου μικρού ξενώνα στην καρδιά της μυθικής περιοχής του Chianti Classico.


Η φιλοσοφία της βασίζεται στην αρχή ότι όσοι μένουν στην Casetta είναι φιλοξενούμενοι και όχι πελάτες. Εκτός από όμορφα διακοσμημένα δωμάτια και έναν εκπληκτικό χώρο μέσα σε ένα πραγματικά παραμυθένιο τοπίο, η Ξένια οργανώνει για τους καλεσμένους της ένα σωρό δραστηριότητες με επίκεντρο το κρασί, το ελαιόλαδο και την τοπική γαστρονομία, ενώ παρέχει βοήθεια και πληροφορίες για επισκέψεις σε οινοποιεία και άλλα αξιοθέατα της περιοχής, όμορφες διαδρομές για αυτοκίνητο, ποδήλατο, ιππασία και πεζοπορία, και πάει λέγοντας.


Πολλοί φίλοι συχνά με ρωτούν σχετικά με ξενοδοχεία και άλλους χώρους διαμονής στην Τοσκάνη. Από εδώ και στο εξής προτείνω φανατικά Casetta, γιατί πιστεύω ότι εκεί θα έχει κανείς την ευκαιρία να ζήσει τον αυθεντικό Τοσκανέζικο τρόπο ζωής, με την φιλική καθοδήγηση της Ξένιας και των ανθρώπων της.


Εγώ θα είμαι εκεί στα τέλη του Ιουλίου, οπότε θα σας μεταφέρω εμπειρίες, εντυπώσεις και εικόνες από πρώτο χέρι. Στο μεταξύ εσείς μπορείτε να επισκεφτείτε και να επικοινωνήσετε απευθείας με την Casetta, ξεκινώντας από την ιστοσελίδα της, που βρίσκεται στη διεύθυνση www.casetta.net.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v