Για μεσημεριανό στον Κίτσουλα

Είχα καιρό να πάω να φάω στου Κίτσουλα, στο Χαλάνδρι. Πολύ καιρό. Όταν όμως αποφασίσαμε με το φίλο μου το Τζων να βγούμε για φαγητό λίγες μέρες πριν φύγει μόνιμα από την Ελλάδα, κρίθηκε ως μία εξαιρετική επιλογή. Και δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα.

Θα μπορούσα να είχα πάει τελευταία φορά χτες. Ο χρόνος δεν φαίνεται να άγγιξε αυτό το όμορφο ταβερνείο του Χαλανδρίου, προς μεγάλη χαρά των φίλων του. Τα καλαμπούρια των σερβιτόρων με τους πελάτες (γνωστούς και άγνωστους) παραμένουν αμείωτα, ο χώρος είναι μία σταθερή αξία, ενώ η κουζίνα παραμένει εγγύηση - και σε ποικιλία, αλλά και σε ποιότητα και γεύση.

Το μενού περιλαμβάνει μαγειρευτά, λαδερά και της ώρας σε μεγάλη ποικιλία. Εμείς παραγγείλαμε στην αρχή μπόλικα σαλατικά και βραστά ζαρζαβατικά (καταραμένη δίαιτα...) και μία φάβα με μπόλικο κρεμμύδι. Στη συνέχεια εγώ απόλαυσα μία ξεγυρισμένη ρεβυθάδα, που είχα καιρό να φάω, ενώ ο Τζών, από την άλλη, "καθάρισε" μία τρυφερότατη μοσχαρίσια γάλακτος.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι το μέρος ήταν συνεχώς γεμάτο όσο ήμασταν εκεί (καίτοι καθημερινή), με πολύ και διαφορετικό κόσμο να πηγαινοέρχεται - από executives από τις εταιρείες της περιοχής, μέχρι ντόπιους, αλλά και αρκετούς σαν κι εμάς, που ήρθαν από πιο μακριά επί τούτου. Αρκετοί ήταν και οι τακτικοί - ενδεχομένως και καθημερινοί πελάτες. Απ' ότι παρατήρησα δουλεύει και πολύ "πακέτο", για τους φαν από την ευρύτερη περιοχή.

Υπολογίζω ότι το κόστος ενός χορταστικού γεύματος στον Κίτσουλα δεν ξεπερνάει τα 20, άντε τα 25 Ευρώ. Όπως φαίνεται και στην καρτούλα, ο Κίτσουλας βρίσκεται στην οδό Φιλικής Εταιρείας (προσοχή: μονόδρομος που δεν μπαίνει από την Εθνικής Αντιστάσεως), στον αριθμό 25, στο Χαλάνδρι. Το τηλέφωνο είναι το 210-6814798 και είναι απαραίτητο για κρατήσεις τα Σαββατοκύριακα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v