Τα εορταστικά μενού της φετινής σεζόν

Πολλοί μου ζητάτε προτάσεις για τα εορταστικά μενού αυτής της σεζόν, και ομολογώ ότι είναι ένα θέμα που με απασχολεί αρκετά. Βλέπετε έχω πάρει κάποια δελτία τύπου με ανακοινώσεις μενού τελευταία, οι τιμές των οποίων με έχουν πραγματικά σοκάρει. Αυτό που λέω αφορά στα μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία, τα οποία έχουν δημιουργήσει - ομολογουμένως - πλούσια και εκλεκτά μενού, οι τιμές των οποίων όμως (χωρίς το κρασί, βεβαίως...) ανέρχονται σε πραγματικά τρελλά ποσά κατ' άτομο. Στη δεδομένη εποχή - και με τις συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούν - θεωρώ αυτό το πράγμα παράλογο, ειδικά όταν με τα ίδια χρήματα (άντε, συν το κρασί) ένα ζευγάρι μπορεί, αντί για μία βόλτα μέχρι το Σύνταγμα, να περάσει ένα διήμερο σε μία Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπου και θα φάει και θα πιεί καλύτερα, και θα περάσει αξέχαστα γενικότερα.

Εγώ λοιπόν τα μενού αυτά τα έχω ήδη σβήσει από τη λίστα μου, και επικεντρώνομαι σε εκείνα που πιστεύω ότι προσφέρουν καλό value, από εστιατόρια που γνωρίζω και προτιμώ για την σωστή έμφαση που δίνουν στο φαγητό, το κρασί, αλλά και την σχέση ποιότητας-τιμής που προσφέρουν στον πελάτη. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

- Το Sale & Pepe (Αριστίππου 34 Κολωνάκι–Λυκαβηττός / 210-7234102) προσφέρει ένα κρεατοφαγικό και ένα ψαροφαγικό μενού τεσσάρων πιάτων για τα Χριστούγεννα, που συμπεριλαμβάνει και ένα ποτήρι Prosecco στην αρχή. Για την Πρωτοχρονιά το μενού διαθέτει έξι πιάτα (μαζί με τα τυριά και το γλυκό). Χωρίς το κρασί τα μενού και στα δύο ρεβεγιόν κοστίζουν €88 το άτομο.

- Το Cellier Le Bistrot στο Σύνταγμα (Πανεπιστημίου 10 / 210-3638525) προσφέρει δύο εκλεκτά εορταστικά μενού πέντε πιάτων για τις δύο μεγάλες βραδιές, τα οποία ξεκινούν με ένα ποτήρι σαμπάνια Ayala. Και στα δύο ρεβεγιόν θα υπάρχει ζωντανή μουσική. Η τιμή κατ' άτομο και στις δύο περιπτώσεις είναι €80.

- Τέλος το Bizart (Λεωφ. Κηφισίας 70 Μαρούσι / 210-6144202) προσφέρει και για τα δύο βράδια ένα πλούσιο μενού έξι πιάτων που ξεκινάει με σαμπάνια Mumm Cordon Rouge και περιλαμβάνει πολλές επιλογές και στα ορεκτικά και στα κύρια, ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη (κρέας, ψάρι, πουλερικό, κυνήγι, κλπ). Επιπλέον το μενού περιλαμβάνει το κρασί (όχι σε περιορισμένη ποσότητα αλλά κατά βούληση) από μία προσεγμένη λίστα με επιλεγμένες Ελληνικές ετικέτες, καθώς και ζωντανή μουσική. Η τιμή κατ' άτομο για όλα αυτά είναι €95.

Έτσι μάλιστα. Νομίζω ότι και στις γιορτές (όπως και γενικότερα από εδώ και πέρα) θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί όσον αφορά στο τί παίρνουμε για τα ουκ ολίγα χρήματα που δίνουμε. Δε συμφωνείτε;...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v