Πώς χτίζονται οι συμπάθειες

Ο κ. Γ. Μυλωνάς φαίνεται να μας εξηγεί σε πόσο στέρες βάσεις ο Β. Παλαιοκώστας έχτισε τη δημοφιλία του, την ίδια ώρα που η Αλέκα Παπαρήγα κάνει παράπονα για τις δηλώσεις Πάγκαλου και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαβεβαιώνει για το... ετοιμοπόλεμο του Πρωθυπουργού.  
Τις «πολύ καλές σχέσεις με τους εργαζόμενους» επικαλέστηκε ο επικεφαλής της Αλουμύλ κ. Γ. Μυλωνάς (θυμάστε- ο προσφάτως απαχθείς από τον Β. Παλαιοκώστα) για να δικαιολογήσει την πρακτική του να προχωρήσει στη μείωση ωραρίου- αποδοχών μέσω μεμονωμένων και όχι συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Δεν θα κρίνω την επιχειρηματική αξία του επιχειρηματία από τη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος μόλις πριν λίγους μήνες είχε τρομοκρατημένος δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του Σύνδεσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Ωστόσο, επικοινωνιακά δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς άλλη κίνηση που θα έκανε (ακόμα πιο) συμπαθή τον Παλαιοκώστα, έστω και αναδρομικά.

Αυτά, γιατί μετά αναρωτιόμαστε πως χτίζονται οι υπολήψεις και η δημοφιλία.

Μιλώντας περί δηλώσεων θυμήθηκα τις πρόσφατες δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου: "Αν είχε τελικά επικρατήσει το ΚΚΕ το 1949, θα είχε σκοτώσει τους μισούς Έλληνες και αρκετά από τα ίδια τα στελέχη του". Η Αλέκα Παπαρήγα απέστειλε σχετική επιστολή στον Γ. Παπανδρέου ζητώντας του να πάρει θέσει έναντι των όσων είπε ο κ. Πάγκαλος. Η επιστολή της κατέληγε:

"Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο όταν η πολεμική προς το ΚΚΕ αντιγράφει, μιμείται ή και οικειοποιείται την πάλαι ποτέ αντικομμουνιστική υστερία, μισαλλοδοξία του παρελθόντος, που χρησιμοποιήθηκε από το ελληνικό κράτος, τις κυβερνήσεις, το θρόνο, για να στείλουν πατριώτες κομμουνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα, στις εξορίες και τα Μακρονήσια, με τις ευλογίες των ηγεσιών και των υπηρεσιών των ΗΠΑ".

Αλίμονο αν προσυπογράφαμε οτιδήποτε λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος- άλλωστε δεν το κάνει ούτε ο ίδιος. Από εκεί και πέρα πόσες δεκαετίες πρέπει να ακούμε την κλάψα του ΚΚΕ για την πορεία της ελληνικής ιστορίας;

Μέχρι πότε θα γίνεται επίκληση του κατατρεγμού της κομμουνιστικής αριστεράς- που παρεμπιπτόντως ήταν διωγμός όλων των αριστερών και όχι μόνο του ΚΚΕ; Μέχρι πότε θα πρέπει να νιώθει ενοχικά όποιος τολμήσει να πει κάτι εναντίον του ΚΚΕ με τον ίδιο τρόπο που πρέπει να ντρέπεται όποιος αμφισβητήσει το Ολοκαύτωμα του δευτέρου παγκοσμίου;

Υ.Γ. «Ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή δράση. Είναι, φυσικά, παρών με όλες του τις δυνάμεις, με όλο του το σφρίγος, ειδικά στη σημερινή πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία». Μη γελάτε. Είναι δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου- του καθ’ ύλην αρμόδιου να ενημερώνει τον τύπο, που σχολιάζει δημοσίευμα περί δηλώσεων του Πρωθυπουργού για το ότι «κουράστηκε».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v