Είναι κάτι χαρακτήρες...

Η επαναφορά της νομοθετικής απαγόρευσης των ύβρεων προς τα σώματα ασφαλείας, πραγματικά βάζει το "μαχαίρι στο κόκκαλο". Ποιο κάθαρμα θα τολμήσει τώρα να φωνάξει το "σύνθημα που όλους μας ενώνει"; Ε, ποιο;  
Προ ετών, φίλος που έκανε το διδακτορικό του στο Ποινικό Δίκαιο της Νομικής Σχολής, επελέγη για να διδάξει στοιχεία δικαίου στους φοιτητές της Σχολής Αστυνομίας.

Ήταν η πρώτη και μόνη εκ των έσω εμπειρία της υπόλοιπης φοιτητοπαρέας από τους κόλπους της αγαπημένης αστυνομίας και ομολογώ ότι «ρουφούσαμε» κάθε ιστορία που είχε μας διηγηθεί για τον τρόπο εκπαίδευσης, το χαρακτήρα και την ευφυΐα των διαδασκομένων.

Επί παραδείγματι, με είχε εντυπωσιάσει το ότι οι πρωτοετείς εκπαιδεύονταν για τις διαδηλώσεις από τους δευτεροετείς που προσποιούνταν ομαδόν τους διαδηλωτές. Τα «τρυφερά πόδια» έπρεπε να ανεχτούν υπομονετικά τους δευτεροετείς να τους βρίζουν, να τους κλωτσούν και να τους πετάνε διάφορα- ως εκπαίδευση για αυτό που θα συναντούσαν στην καθημερινή τους εργασία.

Μια ημέρα ο φίλος- διδάσκων ήρθε από το μάθημα σκασμένος στα γέλια. Ακούστε τι έγινε, μας λέει. Ανάμεσα στις δύο ώρες της διδασκαλίας, τον πλησίασαν οι μαθητευόμενοι και του ζήτησαν- αν ήξερε- να τους πει κάποιο σύνθημα εναντίον των αστυνομικών για να απαντήσουν και αυτοί επιτέλους- εκτός εκπαίδευσης- στους ευρηματικούς «βασανιστές» τους, τους δευτεροετείς.

Και εσύ τι τους είπες ρε; ρωτήσαμε αρχίζοντας να προτείνουμε διάφορα σοφιστικέ συνθήματα με πολλούς και ψαγμένους στίχους που όλα είχαν σαν κοινό σκοπό να καταρρακώσουν το ηθικό του αστυνομεύοντος. Ο φίλος μας διέκοψε. «Μα, τι λέτε ρε παιδιά; Ένα ήταν το σύνθημα για αυτή την περίσταση: Και τώρα ένα σύνθημα που ΟΛΟΥΣ μας ενώνει- Μπάτσοι- Γουρούνια- Δολοφόνοι!» είπε και μειδίασε ικανοποιημένος με τον εαυτό του.

Όντως, πριν από αυτή την ιστορία και μετά από αυτή, αυτό το σύνθημα έχει ενώσει πολύ κόσμο. Αυτό που μου θύμισε την παραπάνω ιστορία, η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για επαναφορά του αδικήματος της περιύβρισης αρχής, δείχνει ότι ποτέ δεν τους ένωσε ΟΛΟΥΣ.

Όμως και αυτό το μέτρο είναι αστείο.

Κατ΄ αρχάς δε νομίζω ότι υπάρχει «μπαχαλάκιας» που να ήξερε ότι το συγκεκριμένο αδίκημα έχει καταργηθεί και ότι δικαιούται να βρίζει τους αστυνομικούς. Αρα, σε όποιον και να σκοπεύει αυτή η διάταξη είναι κενή περιεχομένου. Εκτός και αν κάποιος εκ των ιθυνόντων θεωρεί ότι όποιος σπάει τράπεζες στην Πανεπιστημίου με καδρόνια και φορώντας κράνος θα σκεφτεί ότι «είναι παράνομο» να αποκαλεί τα σώματα ασφαλείας «Μπάτσους».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v