Buying wine in London

Αυτό το ταξίδι στο Λονδίνο το απόλαυσα πραγματικά. Ήταν 4 γεμάτες ημέρες, που είχαν απ' όλα: εστιατόρια, shopping, βόλτες, φίλους, και - βέβαια - μία ολόκληρη μέρα (το Σάββατο, από το πρωί ως το βράδυ και κυριολεκτώ...) γεμάτη από ό,τι καλύτερο παράγει ο Ιταλικός αμπελώνας!

Τα επιμέρους έχουν πολύ ενδιαφέρον, και σύντομα θα σας τα διηγηθώ με λεπτομέρεια. Σήμερα όμως θέλω να σας πω για τα κρασιά που αγόρασα και έφερα πίσω. Ακόμα βέβαια δεν ξέρω πως γλίτωσα το υπέρβαρο (και τη μέση μου...) αλλά ακόμα και αυτό θα άξιζε τον κόπο. Τι αγόρασα, αναρωτιέστε, και είμαι τόσο ενθουσιασμένος; Πρόκειται για κάποιες φιάλες από τα εξής όμορφα:

- Pinot Noir από την Τασμανία (το συγκεκριμένο νησί στη Νότια Αυστραλία είναι το "next big thing" για την κομψή αυτή ερυθρή ποικιλία)
- Sauvignon Blanc από τη Νότια Ζηλανδία, και μάλιστα single-vineyard, από ένα από τα κορυφαία αμπελοτόπια του Marlborough
- Το εξαιρετικο αφρώδες κρασί Nyetimber από την Νότια Αγγλία, το οποίο κάποτε, σε τυφλή δοκιμή, είχε ξεπεράσει ακόμα και ακριβές ετικέτες Σαμπάνιας. Το συγκεκριμένο είναι εσοδείας 2001
- Τέλος, το Pelorus, το εκλεκτό και δυσεύρετο αφρώδες κρασί του θρυλικού οινοποιείου Cloudy Bay στη Νέα Ζηλανδία

Και αν αναρωτιέστε που προμηθεύτηκα όλα αυτά τα κρασιά που δεν μπορεί κανείς να βρει στην Ελλάδα, μην πάει το μυαλό σας σε "ψαγμένες" κάβες ή περίεργες συλλογές. Τα βρήκα στα ράφια του σούπερ μάρκετ Waitrose που βρίσκεται στην γνωστή και σικάτη King's Road!

Εκπλαγήκατε; Δεν πρέπει. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Waitrose είναι μία από τις βασικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Αγγλίας. Εντάξει, δεν είναι ακριβώς το εκπτωτικό σούπερ μάρκετ για τον πολύ κόσμο, δεν παύει όμως να είναι ένα σούπερ μάρκετ στο οποίο ο κόσμος κάνει τις βασικές του καθημερινές προμήθειες για το σπίτι και όχι μόνο. Η βασική του διαφορά είναι ότι δεν έχει καταστήματα παντού, αλλά σε λιγάκι πιο επιλεγμένες περιοχές.

Όσο για το κρασί; Στην περίπτωση του Waitrose, ξεχάστε ότι ξέρατε ή πιστεύατε για την αγορά κρασιού από σούπερ μάρκετ! Αρκεί να σας πω ότι ο επικεφαλής αγορών και διαχείρισης του κρασιού του Waitrose είναι Master of Wine, ενώ την γκάμα των κρασιών του θα την ζήλευαν πολλές μεγάλες κάβες που ξέρουμε, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παρεμπιπτόντως, το Waitrose εκδίδει σε μηνιαία βάση ένα περιοδικό, το Waitrose Food Illustrated. Το συγκεκριμένο, αν και ξεκίνησε ως ένα ακόμη περιοδικό σούπερ μάρκετ, στην πορεία απέσπασε βραβεία για το design, την ύλη του και, βέβαια, τις φοβερές συνταγές που δημοσιεύουν στις σελίδες του επώνυμοι και μη σεφ από την Αγγλία και όλο τον κόσμο.

Το Waitrose Food Illustrated είναι ένα εξαιρετικό περιοδικό για όσους αγαπούν το φαγητό, το κρασί και όλα τα παρελκόμενά τους. Με χαρά μπορώ να σας πω ότι μπορούμε να το βρούμε και στην Ελλάδα, σε πρακτορεία και περίπτερα που πωλούν ξένα περιοδικά. Ακόμα καλύτερα, ωστόσο, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να το επισκεφτείτε στο Internet. Θα το βρείτε κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v