Οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας

Στη Γερμανία λουφάζουν και... τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα με το σκάνδαλο της Siemens. Στην Ελλάδα πάλι,  ο επικεφαλής της Siemens Ελλάς αναγκάζεται στείλει γράμμα στον Πρόεδρο της Βουλής ότι στις επικείμενες ευρωεκλογές δεν θα δοθεί τίποτα στους Έλληνες πολιτικούς!  
Είναι βαθιά πεποίθηση των σκεπτικιστών ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Ο Ιοβόλος θα είναι ο τελευταίος που θα ασκήσει κριτική στη στάση αυτή. Δεν παύει ωστόσο να γεννά ερωτήματα ειδικά στις περιπτώσεις που φτάνει (ή που θα έπρεπε να θεωρείται ότι φτάνει) στην υπερβολή.

Μία εξ αυτών θεωρώ ότι είναι τα όσα (αναγκάζεται να) λέει το νέο αφεντικό της Siemens Ελλάς. Σύμφωνα με συνέντευξή του στην Καθημερινή ο κ. Πάνος Ξυνής δηλώνει το «τέλος των χορηγιών προς τα ελληνικά κόμματα».

Λέει μάλιστα, ότι «εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου απέστειλε επιστολές σε όλα τα κόμματα και στον πρόεδρο της Βουλής για να παρουσιάσει το νέο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εταιρεία».

Όπερ μεθερμηνευόμενον τρώνε τέτοιο ζόρι από τις αρχές στη Γερμανία, που από αυτούς οι εν Ελλάδι οι πολιτικοί δεν θα πάρουν φράγκο τσακιστό.

Αναρωτιέμαι τι άποψη- προφανώς δικαιολογημένη- πρέπει να έχει ο κ. Ξυνής  για την ελληνική πολιτική κατάσταση για να νιώθει υποχρεωμένοςνα διευκρινίσει το αυτονόητο. Μετά μάλιστα από όλο αυτό το μπάχαλο που έχει γίνει και που αναστάτωσε όλο τον πολιτικό κόσμο στην ηπειρωτική Ευρώπη- της… μπανανίας συμπεριλαμβάνομένης.

Εκτός βέβαια και αν δεν πρόκειται περί υπερβολής του νέου επικεφαλής της Siemens Ελλάς, αλλά συνέχισε- ακριβώς εν όψει ευρωεκλογών- να δέχεται πιέσεις και η δημόσια άρνηση ήταν η μόνη του διέξοδος.

Λέτε;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v