Ωραίο μου πλυντήριο

Τι είναι λέτε αυτό που βοήθησε περισσότερο στην απελευθέρωση των γυναικών κατά τον 20ο αιώνα; Αν το ερώτημα σας φαίνεται ότι θέλει σκέψη, το Βατικανό μπορεί να σας διευκολύνει δίνοντάς σας την απάντηση. Ναι, σωστά μαντέψατε. Πρόκειται για την παρακείμενη συσκευή!    
Μήπως τελικά τα σουτιέν που χρησίμευσαν ως μέσο συμβολισμού στις φεμινίστριες κατά τη δεκαετία του 1970 αντί για καμμένα θα έπρεπε να είναι… πλυμμένα;

Τον προβληματισμό αυτόν μού εμφύσησε το δημοσίευμα της εφημερίδας του Βατικανού, σύμφωνα με το οποίο το ηλεκτρικό πλυντήριο συνέβαλε περισσότερο στην απελευθέρωση των γυναικών κατά τον 20ο αιώνα απ' ό,τι οτιδήποτε άλλο.

Επί της ευκαιρίας της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η εφημερίδα του Βατικανού δημοσίευσε σχετικό άρθρο με τίτλο "Το ηλεκτρικό πλυντήριο και η απελευθέρωση των γυναικών»- τίτλος ο οποίος συνοδευόταν από την παρότρυνση «Βάλτε το απορρυπαντικό, κλείστε το καπάκι και χαλαρώστε".

Η συντάκτης του άρθρου προφανώς δεν τόλμησε να βάλει δίπλα στο πλυντήριο εξελίξεις όπως το δικαίωμα του εργάζεσθαι, το δικαίωμα ψήφου και πολλώ μάλλον το αντισυλληπτικό χάπι, που άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν τυγχάνει της εύνοιας του Βατικανού, μαζί με το διαζύγιο και το δικαίωμα στην Άμβλωση.

Ετσι, κυρίες μου, την επόμενη φορά που θα αντικρύσετε το πλυντήριό σας, κοιτάξτε το με τρυφερότητα και χτυπήστε του φιλικά το καπάκι. Γιατί αυτός είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας.

Υ.Γ. Σκεφτόμουν αυτή την εποχή να αγοράσω ένα καινούριο πλυντήριο- μια που το παλιό δύσκολα θα χωρά στο νέο χώρο για το οποίο προορίζω την συγκεκριμένη συσκευή. Τώρα όμως κλονίστηκα: Μήπως να το αφήσω για να την έχω «σούζα» την κουφάλα;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v