Ενα φιλί πριν πεθάνεις

Ναι, κυρίες και κύριοι! Είμαστε η χώρα που εξανίσταται επειδή μία παράσταση περιλαμβάνει ένα φιλί μεταξύ ανδρικών χαρακτήρων και που αναγκάζει το διαιτητή μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης να δραπετεύει από το γήπεδο με νεκροφόρα.  
Την περασμένη Παρασκευή, όσοι επισκέφθηκαν τη Λυρική σκηνή προκειμένου να παρακολουθύησουν την παράσταση της όπερας του Ντβόρζακ «Ρούσαλκα» ήρθαν αντιμέτωποι με μια έκπληξη. Στην είσοδο τους περίμεναν οι μουσικοί της παράστασης οι οποίοι μοίραζαν «προκήρυξη» (!) μέσω της οποίας καταφέρονταν κατά της σκηνοθεσίας.

Αιτία της πρωτοφανούς αυτής… ανταρσίας στάθηκε ένα φιλί μεταξύ ανδρών που προβλέπει η- κατά ομολογία των ειδημόνων- πολύ καλή σκηνοθεσία της Γαλλίδας σκηνοθέτριας Μαριόν Βασερμάν, μια που η παράσταση είναι συμπαραγωγή της Λυρικής Σκηνής και της Όπερας της Νίκαιας- Οpera de Νice.

«Η συγκεκριμένη σκηνοθετική απόδοση εκτός του ότι αλλοιώνει το libretto προσδίδει στον κεντρικό ήρωα του έργου ομοφυλοφιλικές τάσεις με ακραίες σκηνές, κάτι για το οποίο διαμαρτυρηθήκαμε εγγράφως στη Διοίκηση της Λυρικής», ανέφερε η διαμαρτυρία των μουσικών που έψεξαν την παράσταση, στην οποία, μετ’ ου πολύ, επρόκειτο να λάβουν μέρος.

Τα νεύρα των πολλών επιφανών παρισταμένων δεν έδειξαν να ταράζονται ούτε όταν μετά το θερμό χειροκρότημα η γαλαρία επιδόθηκε σε αποδοκιμασίες με την γνωστή ελληνορθόδοξη ιαχή «αίσχος!».

Κατά πληροφορίες το «αίσχος!» ακούστηκε και χθες, Κυριακή στο γήπεδο της Κέρκυρας και κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων μεταξύ των οπαδών της τοπικής ομάδας και των υποστηρικτών του Πας Γιάννενα. Αλλά αυτό το όνειδος σβήστηκε από την εφευρετικότητα της απόδρασης που οργανώθηκε για τον διαιτητή, ο οποίος εγκατέλειψε το χώρο του σταδίου μέσα σε νεκροφόρα.

Λίγες φορές τα «χθεσινά νέα» ήταν ήδη τόσο παλιά, όσο ο Παλαιοκώστας ντεμοντέ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v