Όχι SMS τη σαρακοστή!

Ποιος καλός χριστιανός έστειλε sms μέσα στη Σαρακοστή; Ποιος μπήκε στο facebook; Ποιος έπαιξε ηλεκτρονικό παιχνίδι; Όλοι αυτοί οι εν χριστώ... αμαρτωλοί θα βρουν την πόρτα του παραδείσου λίγο πιο κλειστή από ό,τι οι υπόλοιποι. Μην πείτε ότι δεν το ξέρατε και αυτομαστιγωθείτε!  
Δεν είναι πλάκα. Έτσι τιτλοφορείται η εν εξελίξει καμπάνια μελών της εκκλησίας του Βατικανού για την εφαρμογή της οδηγίας της Αγίας Έδρας περί αποχής από την αποστολή μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου, κατά τη σαρακοστή.

Το Βατικανό ζητά ακόμη από τους πιστούς την αποχή από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, αλλά και από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια- προφανώς θεωρώντας τις παραπάνω ενέργειες ως τις σύγχρονες απολαύσεις, δίπλα στο κρέας, το σεξ και το γιαούρτι!

Αν η αμφισβήτηση της αλήθειας στα λεγόμενα της εκκλησίας και η διαπίστωση ότι οι οδηγίες προς τους πιστούς είναι ξεκάθαρη μπούρδα είναι πιο δυσχερής όταν αφορούν «παραδόσεις» που χάνονται στα βάθη του μεσαίωνα, είναι εξόφθαλμα γελοίες στις περιπτώσεις που οι θρησκευτικές συνταγές εισόδου στον παράδεισο περιλαμβάνουν συνήθειες της σύγχρονης ζωής, όπως οι υπολογιστές και τα κινητά.

Κατά την πρόταση αρκετών Ιταλών θεολόγων, οι οποίοι υποστηρίζουν την ειρωνική κριτική που έχει ξεσπάσει στη γειτονική χώρα έναντι της παπικής παρότρυνσης, καλύτερο θα ήταν οι πιστοί να πίνουν έναν καφέ λιγότερο την ημέρα και να προσφέρουν τα χρήματα στους φτωχούς. Η αλήθεια είναι ότι αυτό φαίνεται περισσότερο δραστικό και λιγότερο «ενοχικό».

Ίσως για αυτό δεν προτιμάται.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v