Υποπτοι οι σέντερ

Στην προσπάθειά της να συλλάβει τον δραπέτη Παλαιοκώστα, η ελληνική αστυνομία υπερβάλει εαυτόν. Τρόπος του λέγειν δηλαδή. Μη φανταστείτε ότι μιλά αγγλικά ή ότι μελετά τα χαρακτηριστικά του διαφυγόντος κακοποιού...     
Επί ποδός είναι η ελληνική αστυνομία για τη σύλληψη Παλαιοκώστα. Λογικό. Αν στο στατιστικό που λέει ότι οι περισσότερες συλλήψεις γίνονται λίγες μέρες μετά το έγκλημα, προσθέσεις και το πόσο ρεζίλι έκανε ο καταζητούμενος κυβέρνηση και αστυνομία, η… πιλάλα των αρμοδίων είναι κατανοητή.

Στο πλαίσιο προφανώς της απόφασης για εντατικούς ελέγχους, σε κομβικό σημείο κοντά στη Λάρισα μπλόκο της αστυνομίας σταμάτησε για έλεγχο και το τζιπ του μπασκετμπολίστα του Α.Ο Τρικάλων, Σ. Τσιγκάνοβιτς, καθώς το τζιπ του, ήταν ίδιο με εκείνο που χρησιμοποίησαν οι δραπέτες μόλις κατέβηκαν από το ελικόπτερο. Αυτή η ομοιότητα των οχημάτων πρέπει να συνετέλεσε ώστε στον έλεγχο να μετέχουν περισσότεροι από 35 πάνοπλοι αστυνομικοί.

Τρομοκρατημένος ο μπασκετμπολίστας προσπαθούσε να τους πείσει ότι ουδεμία σχέση έχει με τον δραπέτη. Του πήρε περίπου μία ώρα να το καταφέρει αυτό, μια που κανένα εκ των δαιμονίων οργάνων δε μιλούσε αγγλικά!

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τον επικεφαλής της εν λόγω ομάδας κρούσης: Ο Σ. Τσιγκάνοβιτς έχει ύψος 2.13 μέτρα, αν ο Παλαιοκώστας είχε τέτοιο ύψος δεν θα το ήξεραν ή δεν θα έπρεπε να το ξέρουν οι διωκτικές αρχές; Για έναν άνθρωπο 2,13 μ. το βασικό που έχεις να πεις για να τον περιγράψεις σίγουρα δεν είναι ότι έχει «καραφλίτσα και μουσάκι»! Πολύ περισσότερο αν τον αναζητάς ως επικίνδυνο κακοποιό.

Για να μην αναφέρω ότι εγώ –που δεν θεωρούμαι και μετρ των αποδράσεων- δύο εβδομάδες μετά την απόδρασή μου, θα το είχα ξεφορτωθεί το τζιπάκι που πρωτοχρησιμοποίησα. Λέμε τώρα…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v