Θου κύριε φυλακήν τω λεωφορείω

Οι Άγγλοι αθεϊστές εμφανίζονται προχωρημένοι. Μάζεψαν χρήματα για να βάλουν καταχωρήσεις σε λεωφορεία κατά της ύπαρξης του Θεού, και με απελευθερωτικά για τη συνείδηση των πιστών μηνύματα!      
Πλέον τις περισσότερες φορές που δεν έχω πιει και πέφτω πάνω σε μία «σοβαρή» συζήτηση μεταξύ ιδιωτών, μια συζήτηση που εμπλέκει την «ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης» ή που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να πουν τη γνώμη τους για την «ύπαρξη ή όχι του θεού» ή εν πάση περιπτώσει κάτι τέτοιο ανάλογου βεληνεκούς, θεωρώ ότι θα ακουστούν μεγεπίβολες αφέλειες και άρα αποχωρώ.

Υπάρχουν όμως ορισμένες φορές σε αυτές τις συζητήσεις που κάποιος μπορεί να σε τσαντίσει τόσο πολύ με τη στενοκεφαλιά του που ίσως κάνεις ένα κόπο «να του εξηγήσεις τη γνώμη σου».

Κάπως έτσι πρέπει να ένιωσε η κωμωδιογράφος Ariane Sherine όταν είδε στα πλαϊνά των βρετανικών λεωφορείων διαφημιστική καταχώρηση εκκλησιών που καλούσαν τους πιστούς και τους υποψήφιους πιστούς να πιστέψουν, γιατί ο θεός δεν χαρίζει κάστανα.

Η σκεπτικίστρια αγγλίς σκέφτηκε και οργάνωσε την προβολή ενός αντίθετου περιεχομένου μηνύματος- επίσης στα βρετανικά λεωφορεία. Πρόκειται για μια αφίσα στην οποία κυριαρχεί το λεκτικό μήνυμα "THERE’S PROBABLY NO GOD. NOW STOP WORRYING AND ENJOY YOUR LIFE" («Θεός δεν υπάρχει οπότε σταματήστε να ανησυχείτε και απολαύστε τη ζωή σας»).

Η κίνηση που υποστηρίζεται και από τον εγνωσμένα άθεο βιολόγο Ρίτσαρντ Ντώκινς ονομάστηκε Atheist Bus Campaign, συγκέντρωσε το ποσό των 140.000 αγγλικών λιρών και από ό,τι μπορώ να θυμηθώ είναι η πρώτη οργανωμένη διαφημιστική παρέμβαση των αθεϊστών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v