Στα φετινά τα ΒορΟινά - Μέρος Πρώτον

Λοιπόν έχω μια πελώωωωρια λαχτάρα να πάω αύριο στα ΒορΟινά, και ελπίζω ότι έχετε την αντίστοιχη κι εσείς...

Μόλις γύρισα από ένα κοκτέιλ πάρτυ που παραθέσαμε η ομάδα του ΟΙΝΟΧΟΟΥ στα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, και μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι αύριο στα ΒορΟινά έχουμε να δοκιμάσουμε πολλά νέα και ενδιαφέροντα κρασιά.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζω το πολυ-αναμενόμενο Pinot Noir από το Κτήμα ΑΛΦΑ (τελευταία φορά το είχα δοκιμάσει κατευθείαν από το βαρέλι, πέρυσι τέτοιο καιρό), καθώς και το Syrah του ίδιου Κτήματος. Επίσης (και αυτό μου έχει εξάψει ήδη τη φαντασία τα μάλα) μία ροζέ ρετσίνα από Ξινόμαυρο, περασμένη για ένα "τσικ" από βαρέλι, φυσικά από (αν και καταλαβαίνετε από ποιον χωρίς να σας το πω, φαντάζομαι), την Οινοποιία Κεχρή στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνω ότι η συγκεκριμένη οινοποιία συχνά "τεστάρει" κάποια νέα προϊόντα της στα ΒορΟινά, όπως έχει ξανακάνει στο παρελθόν τόσο με το "Μυστικό", όσο και (και αυτό το θυμάμαι σαν τώρα...) με το εξαιρετικό "Δάκρυ του Πεύκου".

Εγώ θα είμαι στα ΒορΟινά από τις 12.00 η ώρα που ανοίγουν οι πόρτες για τους επαγγελματίες (υπενθυμίζω ότι η είσοδος για το κοινό ξεκινάει στις 18.00). Μάλιστα σκοπεύω να κάνω άμεση ανταπόκριση από τη Μεγάλη Βρετανία για τα όσα ενδιαφέροντα δοκιμάσω, αν μου το επιτρέψει η τεχνολογία. Αν λοιπόν δεν καταφέρετε να έρθετε στα ΒορΟινά, τουλάχιστον θα πάρετε μία άμεση και πρώτη γεύση από αυτήν εδώ τη σελίδα. Αν πάλι έρθετε - και ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν θα χάσετε τα ΒορΟινά - θα χαρώ να ανταλλάξουμε σχόλια και εντυπώσεις!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v